>> Exclusief voor België !


>> New cd múm
     'Go Go Smear The Poison Ivy'
     (FAT CAT/PIAS) !

>> New cd Seabear
     'The Ghost That Carried Us Away'
     (MORR / Konkurrent) !

múm

>> pressinfo in english

>> múm in de media

Gunnar Örn Tynes:
bas, electronica, blaasinstrumenten, stem...
Örvar flóreyjarson Smárason: stem, gitaar, electronica... 
Hildur Gudnadóttir: cello, stem
Sigurlaug Gísladóttir: stem, viool, electronica
Eiríkur Orri Ólafsson: blaasinstrumenten, stem
Robert Sturla Reynisson: gitaar...
Samuli Kosminen: drum, percussie, speelgoedinstrumenten...

n 2002 zagen en hoorden we de sublieme popsongs en hemelse elektronica van múm voor het eerst op het podium van kunstencentrum BELGIE. De schitterende tweede cd/lp ‘Finally We Are No One’ was net uit op het Fat Cat-label en de internationale belangstelling voor deze bijzondere IJslandse band zat terecht in stijgende lijn. Het betekende voor kunstencentrum BELGIE de start van een vruchtbare samenwerking met deze IJslandse muzikale avonturiers. Na het emotionele afscheid van de zusjes Gyda en Kristín Anna Valtisdóttir werd múm in 2006 teruggebracht tot het duo Gunnar Örn Tynes en Örvar Smárason. Van een creatieve impasse was echter geen sprake. 

Gunni en Örvar verbaasden o.a. met de meer dan gesmaakte múm dj-set en de samenwerking met het Finse Kemialliset Ystävät in kunstencentrum BELGIE tijdens het Open Circuit: Fat Cat-event in 2006. Ze lieten zich volledig gaan tijdens de opnamesessies voor een nieuwe cd op enkele bijzondere plaatsen (o.a. muziekschool in een afgelegen IJslands vissersdorpje)... en gaven ons een voorsmaakje van wat de nog prille maar uitgebreide múm live band zoal in zijn mars heeft tijdens het Open Circuit: Fat Cat-event van 2007. Múm liet ons toen al gedurende twee opeenvolgende dagen kennismaken met enkele veelbelovende songs van de nieuwe cd ‘Go Go Smear The Poison Ivy’ (FAT CAT/PIAS) die vanaf 24 september op de wereld werd losgelaten.  

De múm-kids lijken anno 2007 auditief stevig te zijn gegroeid. Het resultaat klinkt uitgelaten en speels, maar nog steeds met die hemelse verwondering en de juiste dosis melancholie die we kennen van ‘Yesterday Was Dramatic, Today Is OK’ (2000), ‘Finally We Are No One’ (2002) en ‘Summer Make Good’ (2004). Hoe wonderlijk mooi de songs van de nieuwe cd zich vertalen naar het podium weten we op 9 december. Dan zakt múm af richting Hasselt voor een exclusief Belgisch concert in een unieke setting. De zusjes Valtsdóttir worden respectvol vervangen door de al even bevallige en getalenteerde IJslandse deernes Hildur Gudnadóttir (cello, stem) en Sigurlaug Gísladóttir (stem, viool, elektronica). Uit de blaassectie van Sigur Rós vinden we Eiríkur Orri Ólafsson terug, Benni Hemm Hemm levert Robert Sturla Reynisson (gitaar... ) en de Fin Samuli Kosminen (drum, percussie, speelgoedinstrumenten...) vervolledigt de band die Gunnar Örn Tynes (bas, elektronica, blaasinstrumenten, stem...) en Örvar Smárason (stem, gitaar, elektronica... ) rond zich hebben verzameld voor deze nieuwe múm-wereldtournee.
  
http://www.myspace.com/mumtheband
http://fat-cat.co.uk/fatcat/artistInfo.php?id=49


SEABEAR

Seabear is een IJslands eenmansproject van zanger, gitarist Sindri Már Sigfússon dat langzaam uitgegroeid is tot een volwaardige band met zeven kernleden. Hoeveel er hiervan het podium zullen bestijgen is nog niet duidelijk. We weten wel dat leden van Sigur Rós, Benni Hemm Hemm en inderdaad múm geregeld een muzikale hand toesteken. Geen wonder dan ook dat ‘The Ghost That Carried Us Away’, de recente Seabear-cd voor het Morr-label (Lali Puna, Tarwater...), een wegdromer van formaat is. En laat het nu toevallig zo zijn dat leden van Sigur Rós, múm en Benni Hemm Hemm in de buurt zijn op 9 december... Seabear grand cru dus.

http://www.morrmusic.com/
http://www.myspace.com/seabear


RESERVATIES / INFO


DATUM: zo 9 december
LOCATIE: Koningin Astridlaan 85
AANVANG: 20u00
INKOM: EUR 17 / EUR 15 (leden BELGIE & vvk Gigaswing Hasselt) 

reservatie :
1. Mail naar belgie@skynet.be met als onderwerp 'reservatie MUM / SEABEAR'. 
Gelieve ALLE namen en adressen door te mailen en aan te geven of iemand LID is van kunstencentrum BELGIE.

2. Na de reservatie ontvangt u van ons een bevestiging via mail. De betaling gebeurt aan de inkomkassa.

Er worden geen tickets verstuurd, er ligt een namenlijst ter controle aan de inkom.