met steun van

  

 

 


i.s.m. met

NEUNG PHAK

Peter Conheim: Percussie, stem, keyboard, elektronica
Mark Gergis: Bas, stem, sampler, keyboard
Diana Hayes: Stem
Alan Bishop: Gaststem
Liz Allbee: Trompet, stem, elektronica
Brently Pusser: Pinn (Thaise gitaar), gitaar, stem
Jason Stamberger: Keyboards, stem
Tyler Harwood: Drum, percussie

Neung Phak (spreek uit Noeng Pahk) is het unieke alterego van Mono Pause, een muziekcollectief uit de Bay Area van San Francisco. Als Neung Phak brengen ze een eclectische mix van muzikale stijlen uit de Zuidoost-Aziatische regio maar met een geheel eigen persoonlijkheid. Abduction, het label van de al even eclectische Sun City Girls, is verantwoordelijk voor de release van een Neung Phak 7” EP ‘Fuck USA’ en van de eerste volwaardige titelloze Neung Phak-cd. Muziek van Aziatische radioprogramma’s en aftandse cassettes en lp’s, verzameld op hun talloze wereldreizen, zijn hun voornaamste inspiratiebron. Spelen doen ze ongeveer alles. Van Isan country Molam, dat vooral in Thailand en Laos wordt gespeeld, tot Vietnamese mini-ditties, stoffig oude Cambodjaanse songs en aanstekelijke Thaise rock en pop. Geen stijl blijft onberoerd ! Gewapend met traditionele en hedendaagse elektrische instrumenten ruilt Neung Phak de gepolijste en foute glitter van zogenaamde wereldmuziek voor de onvoorspelbaarheid en de pure energie van internationale klanken die je waarschijnlijk al reizend ook echt zou tegenkomen.

http://www.neungphak.net
http://www.myspace.com/neungphak


SUBLIME FREQUENCIES DJ SET
Alan Bishop (SUN CITY GIRLS) & Mark Gergis (Neung Phak/Porest)

Sublime Frequencies is het label waarop Alan Bishop, medeoprichter van de legendarische Sun City Girls, zijn onwaarschijnlijke collectie van audio- en beeldmateriaal uit Azië, India, Africa en het Midden-Oosten in een zo puur mogelijke vorm via cd en dvd uitbrengt. Mark Gergis is naast initiatiefnemer van Mono Pause en Neung Phak ook een van de belangrijkste toeleveraars van uniek audio- en beeldmateriaal voor Sublime Frequencies. Bishop & Gergis graaien dan ook gretig in hun wereldcollectie en laten u proeven van een eclectisch en vooral authentiek feestgedruis.

http://www.sublimefrequencies.com/


SUMATRAN FOLK CINEMA
A film by Mark Gergis & Alan Bishop (60’)

Sumatran Folk Cinema is een psychedelische collage van beelden en geluiden, recht uit het hart en de ziel van de cultuur van het Indonesische eiland Sumatra of Swarna Dwipa, het eiland van goud zoals het vroeger werd genoemd. Klassieke Dangut rock, straat- en plattelandscènes, popcultuur, ruwe tv-clips, Minang orkesten, avondmarkten, folkmuziek en veel meer van dat, gebald in een zestig minuten durend caleidoscopisch portret met bijbehorende epische soundtrack. Voor Sumatran Folk Cinema werd er gefilmd in en rond o.a.Medan, Padang en Bukitinggi. De film bevat enkele van de meest wonderlijke en unieke ‘pre-tsunami’- beelden uit de later zwaargetroffen provincie Atjeh. De beelden van Sumatran Folk Cinema zijn in 2004 door Mark Gergis en Alan Bishop opgenomen op locatie, aangevuld met filmbeelden van David Martinez uit Bandah Atjeh (2003).

TRAILER: http://www.youtube.com/watch?v=weI9CNhihTU

 
 
 

DATA: za 20 januari 2007

AANVANG: 20u00


INKOM: € 7 (leden BELGIE + leden MfJ) / € 9