OM

Aan een basgitaar en een drum hadden Al Cisneros en Chris Hakius - ex-leden van de legendarische stonerpioniers Sleep - genoeg om de dronemantra’s van hun nieuwe band OM vlot te trekken. Met Variations On A Theme (2005) en Conference Of The Birds (2006) voor het Holy Mountain-label en Pilgrimage voor het Southern Lord-label van doommetalcollega’s Sunn o))) (kc BELGIE, 2005), maakten ze gebalde muzikale statements. Wie de reciterende vocalen, slepende baslijnen en uiterst beheerste, zuinig geplaatste drumpartijen
aanvoelt als een rituele zuivering geven we geen ongelijk. Om is dan ook een oermantra die door Cisneros en Hakius graag letterlijk wordt genomen. Of wat dacht u van een meer dan vijf uur durend concert in Jerusalem (zie Live in Jerusalem, Southern Lord 2007).

Vanaf 2008 neemt Emil Amos van Grails het gegeerde drumzitje van Hakius op een schitterende manier over. De denderende doomtrein blijft dus ongestoord verder lopen. Na Conference Live voor Important Records is nu de eerste volwaardige studioplaat met Amos achter de vellen een feit. God is Good is de welluidende titel, uitgebracht via Drag City en opnieuw opgenomen door Steve Albini. Ondanks de aanwezigheid van extra instrumenten als tampura en fluit gaat Om op ‘God is Good’ nog meer naar de essentie. Alvorens Al Cisneros samen met Wino van Saint Vitus, Dale Crover van The Melvins en Scott Kelly van Neurosis als Shrinebuilder de hort op gaat, ruimen we met plezier het podium voor een unieke liveversie van ‘God is Good’ en andere Om-klassiekers.

http://www.omvibratory.com

 

LICHENS

Lichens is de thuishaven die Robert Lowe van 90 Day Men voor zijn solowerk en samenwerkingen creëerde. Met woordeloze vocalen die worden geloopt tot dichte droneslierten en daarna worden bestoven met intense gitaarlagen en kleine percussie, wist hij op o.a. The Psychic Nature of Being (2005) en Omns (2007) voor Kranky meer dan te verrassen. Hij deelde met Al Cisneros het Holy Mountain-label - zie Exterminating An-gel uit 2007 - en fungeert sporadisch als derde schaduwlid van Om. Waarom dat zo is, kan u op deze uitda-gende concertavond zien en horen tijdens een van zijn zeldzame concerten als Lichens.

http://www.kranky.net/artists/lichens.html

 

 

 
 
 

DATUM: za 23 januari

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22 41 61