Voor de derde editie van het Playfestival geeft Kunstencentrum BELGIE op vrijdag 16 mei opnieuw een podium aan enkele spraakmakende bands die wereldwijd stevig tegen de muzikale schenen weten te trappen. Don Caballero, Hair Police, Silver Mt Zion, Brokeback, Astral Social Club, Powerhouse Sound, Kiss the Anus of a Black Cat zijn slechts enkele namen van bands die ons tijdens de vorige play-edities memorabele muzikale hoogtepunten bezorgden. Voor 2008 gaat het wederom de goede richting uit, met psychrock uit een andere dimensie van MV/EE & The Golden Road, kleurvolle adrenalinegrooves van Awesome Color en volvette, beukende multidrums en casioriffs van Shit and Shine.

MV & EE with THE GOLDEN ROAD
Matt Valentine en Erika Elder lieten tijdens het Open Circuit: Insight-festival in 2005 al zien en horen dat hun in psychedelica gedrenkte freefolk een scherp rockrandje vertoonde. Neil Young die eindelijk die zeldzame soort paddo’s had gevonden, zo leek het wel.. Sindsdien laten ze zich op plaatwerk en live omringen door talloze muzikale medestanders als Jay Mascis van Dinosaur Jr. (zie ook Witch, kc BELGIE 19 april (08), John Moloney en Ron Schneiderman van Sunburned Hand of The Man (kc BELGIE 2003, 2004), Samara Lubelski (kc BELGIE, 2005), Chris Davis van Cherry Blossoms en ander schoon volk. Wie de Golden Road juist gaat vervolledigen laten we even in het midden. Zaak is dat MV/EE & the Golden Road zich opmaken voor het Primavera Festival in Barcelona maar eerst afzakken richting kunstencentrum BELGIE om het Playfestival de gepaste luister bij te zetten.

http://www.myspace.com/mveebummerroad

AWESOME COLOR
De Stooges en MC5 krijgen ongevraagd gezelschap van een stelletje ongeregeld dat Ann Arbor onveilig maakte vanop een aftands skateboard. Eens groot genoeg om bas, drum en gitaar te bepotelen, verkasten Awesome Allison, Derek en Michael richting Brooklyn, schoven ze Sonic Youths Thurston Moore een handvol high energy garage rocksongs onder de neus en mochten ze zich in 2006 de trotse eigenaars noemen van een eersteling op het Ecstatic Peace-label. Op 29 april ziet de opvolger ‘Electric Aborigines’ het daglicht en twee weken later staan ze al in uw achtertuin.... Awesome dude!

http://www.awesomecolor.net

SHIT AND SHINE
De riff/multidrums live shows van het Engelse Shit & Shine hebben ondertussen al een stevige cultstatus bereikt. Met leden van Todd en (soms) Part Chimps in de rangen kan het ook moeilijk anders dan letterlijk ontploffen. Gelijke deeltjes Strangulated Beatoffs, Butthole Surfers, Merzbow, Melvins en Boredoms versmelten tot een hartig potje sonisch geweld waar monster riffs en pulserende beats de dienst uit maken, dat is waar Shit and Shine onvoorwaardelijk voor gaat !

http://www.riotseason.com/news.htm

 
 
 

DATUM: vr 16 mei,
Playfestival Hasselt

AANVANG: 20u00


INKOM: Gratis!

ORGANISATIE I.S.M. Muziekodroom Hasselt