Kunstencentrum BELGIE presenteert op 4 en 5 mei een uitdagend muzikaal parcours in het kader van het tweede Playfestival. Op vraag van initiatiefnemer Muziekodroom graaft kunstencentrum BELGIE opnieuw in zijn omvangrijke internationale netwerk en biedt gedurende 2 dagen een verrassend en spraakmakend muzikaal avontuur aan. Dankzij steun van de stad Hasselt presenteert PLAY op vrijdag een volledig GRATIS festival, gespreid over een aantal locaties in de stad. Op zaterdag slaan de stedelijke smaakmakers Muziek-o-droom en kunstencentrum BELGIE de handen in elkaar voor een uitzonderlijk muzikaal programma. Voor Info over het volledige programma (4 - 5 mei) en ticketverkoop voor zaterdag :
raadpleeg de site http://www.playfestival.be !

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 
THEE SILVER MT ZION MEMORIAL ORCHESTRA AND TRA-LA-LA BAND (CAN)
Het is geleden van 2001 dat A Silver Mt. Zion te zien en te horen was op het BELGIE-podium. Toen een bescheiden zijproject van Godspeed You! Black Emperor-leden Efrim Menuck, Sophie Trudeau en Thierry Amar met slechts twee releases op de teller. Anno 2007 zijn er een vijftal releases beschikbaar waarop dit Canadese gezelschap -een septet ondertussen- telkens een beetje verder van het epische Godspeed-geluid wegsluipt en ademruimte geeft aan songstructuur en vooral ook aan ‘vocalen’. De sterk geëngageerde boodschappen -denk aan nummers als ‘God Bless Our Dead Marines’ en ‘Teddy Roosevelt’s Guns’ uit Horses in the Sky (2005)- krijgen hierdoor meer draagkracht zonder de muzikale magie in de weg te staan. In de zomer van 2007 verschijnt er een live album van Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra and Tra-La-La Band. Zo lang hoeft het Play-publiek dus niet te wachten !

http://www.tra-la-la-band.com/
 


(((POWERHOUSE SOUND))) (US)

feat. Ken Vandermark, John Herndon, Jeff Parker & Nate McBride
De pas uitgebrachte debuut-cd van (((Powerhouse Sound))) (Atavistic, 2007) is een dubbelaar geworden die de Europese en de Amerikaanse versie van de groep documenteert. Bob Weston van Shellac zat in de productiestoel en geeft aan dat (((Powerhouse Sound))) voor een krachtige muzikale mix staat die elke muzikale genregrens op een speelse en vooral ritmische manier aan de tand voelt. Voor Play krijgen we de tot de verbeelding sprekende Amerikaanse line-up aan het werk te zien. Saxofonist-buitencategorie en initiatiefnemer Ken Vandermark verzamelt hiervoor bassist Nate McBride én drummer John Herndon en gitarist Jeff Parker (beiden van o.a. Tortoise en Isotope 217) rond zich.

http://www.atavistic.com/artist.cfm?
ThisArtist=179BROKEBACK (US)
feat. Douglas McCombs, Noel Kupersmith & Tim Mulvenna
De desolate fender six-string-twang van Tortoise-bassist Douglas McCombs en de subtiele ritmische accenten van Noel Kupersmith (Red Krayola, Chicago Underground Trio/Quartet) wisten in 2003 het BELGIE-publiek te verrassen tijdens een van de uiterst zeldzame Brokeback-concerten. Een Duyster-sessie legde kort daarop de instrumentale pracht van Brokeback als duo vast voor het nageslacht. En net nu we dachten dat Brokeback-concerten voorgoed tot het verleden behoorden, halen Warren Ellis en zijn Dirty Three-kompanen Brokeback over voor een nieuwe aflevering van All Tommorow’s Parties. Brokeback maakt voor het Play-festival maar al te graag de oversteek richting kunstencentrum BELGIE. Eternals drummer Tim Mulvenna versterkt de bastandem McCombs/Kupersmith en bezorgt Brokeback de gepaste analoge ritmische draagkracht voor dit exclusieve Play-concert.

http://www.thrilljockey.com/artists/
index.html?id=10008

 

KISS THE ANUS OF A BLACK CAT (B)

‘Een gitaar, een orgel, belletjes en een stem die David Tibet van Current 93 in herinnering brengt, meer heeft deze Limburger niet nodig om donkere, theatraal getinte, folksongs de wereld in te sturen’: zo werd Kiss The Anus of a Black Cat aangekondigd voor het kraak-festival in 2005. Een internationaal goed onthaalde debuut-cd ‘If The Sky Falls, We Shall Catch Larks’ en een Europese tour volgden snel. En nu is er dan ‘An Interlude to the Outermost’ de nieuwe cd, opnieuw voor het Kraak-label. Het ontlokte Goddeaus Jurgen Boel de volgende introductie die we u niet willen onthouden: "Onder de naam ‘Kiss The Anus Of A Black Cat’ laat deze landelijke bastaardzoon, geboren uit een infernaal huwelijk tussen Nick Cave en middeleeuwse troubadours, ons kennis maken met een duisternis die we nooit zouden geassocieerd hebben met (neo-)folk."

http://www.kattengat.be/


http://www.playfestival.be
 

 

T I M E T A B L E
ZWARTE ZAAL

CAFE

18u30 KISS THE ANUS OF A BLACK CAT
20u00 BROKEBACK
22u00 (((POWERHOUSE SOUND)))
0u00 THEE SILVER MT ZION

 

 
 
 

• DATUM:za 5 mei


• AANVANG: 18u00


• INKOM:
VVK (reservatie): 10 euro
Kassa: 15 euro

• INKOM GELDIG VOOR KC BELGIE EN MUZIEKODROOM - PROGRAMMA OP 5 MEI !  WWW.PLAYFESTIVAL.BE

• GRATIS BUSDIENST

• RESERVATIES:
belgie@skynet.be

• Tevens vvk op volgende adressen:

Muziekodroom
Bootstraat 9 - Hasselt 011/23.13.13
Gigaswing
Kapelstraat 26 - Hasselt
011/22.25.08

Zumiq Hasselt
Lombaardstraat 14 - Hasselt 011/25.37.66
Pick-Up
Beringersteenweg 7a Heusden-Zolder
011/45.12.4
4
Undersound
Fruitmarkt 12/5 - Genk
089/304426


• programma vrijdag