Bitterzoete droompop met een hoog shoegazegehalte, subtiele knutselpop recht uit de slaapkamer en wijdse repetitieve soundscapes om u in de juiste sfeer te brengen. Dat is waar deze organisch samengestelde concertavond voor staat, met Pluramon, Silje Nes en David Daniell !

PLURAMON
In het najaar van 2007 bracht Karaoke Kalk (Hauschka, Donna Regina...) Pluramons ‘The Monstrous Surplus’ uit. Het is een logisch vervolg geworden op heerlijke schijfjes als ‘Pick Up Canyon’ (Mille Plateaux, 1996), ‘Render Bandits’ (Mille Plateaux, 1998), de remix-cd ‘Bit Sand Riders’ (Mille Plateaux, 2000) waarop o.a. Matmos, Mogwai, Lee Renaldo en Merzbow de Pluramon-tracks door de mix halen en ‘Dreams Top Rock’ (Karaoke Kalk), de gesmaakte samenwerking met Julee Cruise. Op ‘The Monstrous Surplus’ neemt Pluramon-bezieler Marcus Schmickler ons opnieuw mee op een melancholische trip van bitterzoete droompop. Twin Peaks-diva Julee Cruise is op deze cd opnieuw van de partij en krijgt het vocale gezelschap van Julia Hummer, Jutta Koether en Schmickler zelf. Hoe goed de schoegaze- en rock-elementen (denk My Bloody Valentine, Slowdive... ) zich laten combineren met vernuftige arrangementen en hemelse vocalen weten we sinds het memorabele BELGIE-concert van Pluramon feat. Julee Cruise in 2004. Maar Pluramon is natuurlijk meer dan Marcus Schmickler, aangevuld met zingende deernes. Pluramon is vooral een schitterende band die live scherp weet uit te halen en dat zal op deze concertavond niet anders zijn. De eerste doortocht van Pluramon geldt immers nog steeds als een van de beste BELGIE-concerten ooit en de passage met Julee Cruise in 2004 kreeg alvast de titel van meest surrealistische performance mee.

http://www.karaokekalk.de/

 

SILJE NES
Silje Nes debuteerde letterlijk voor een groter publiek tijdens het Open Circuit: Fat Cat-event in 2007. De betoverend songs die ze bracht, knutselde ze tot dan bij elkaar op haar slaapkamer in het Noorse Bergen. Het publiek genoot terecht van zoveel oprechte charme en koestert inmiddels massaal haar debuut cd ‘Ames Room’ (2007, Fat Cat). Nes ruilde Bergen in voor het wereldse Berlijn en het robotje dat de basdrum bespeelde tijdens haar vorige concert wordt ingeruild voor een levend exemplaar. Maar geen nood: haar nieuwe songs, die dit voorjaar verschijnen op de ep ‘Yellow’, kunnen dat ietsje meer kracht op een podium zeker gebruiken maar blijven verder even subtiel, eigenzinnig en sfeervol dan voorheen.

http://fat-cat.co.uk/fatcat/release.php?id=238


DAVID DANIELL
David Daniell haalt de klanken van zijn akoestische, elektrische en pedalsteelgitaar doorheen een batterij elektronica en creëert knappe soundscapes waarbij herhaling, drones, improv en compositie elkaar voortdurend kruisen. We kennen hem voornamelijk van zijn gitaar- en elektronicawerk bij San Agustin en zijn associatie met het Amerikaanse Table of The Elements-label (Gate, Faust, Eliane Radigue, Tony Conrad, John Fahey... ). Hij debuteerde met zijn solowerk op ‘Sem’ voor zijn eigen Antiopic-label in 2002 en vervolgde met Coastal in 2006 (Xeric/Table of The Elements). Daniell werkt geregeld samen met muzikanten als Loren Conners, Rhys Chatham,Tim Barnes, Thurston Moore en Douglas McCombs (Tortoise, Brokeback, kunstencentrum BELGIE 2003 & 2006). Hij toerde vorig jaar nog door Europa met Jonathan Kane’s dronebluesproject en gaat nu solo de hort op met zijn sfeervolle gitaarscapes.

http://www.daviddaniell.com/

 
 
 

DATUM: za 23 februari


AANVANG: 20u00


INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9