POLAR BEAR (UK)
Mercury Prize: Nomination Album of the year 2014 !
New album: In Each and Every One - Leaf Label 2014 !


Line Up:

Seb Rochford (drums)
Shabaka Hutchings (sax)
Pete Wareham (tenor sax)
Tom Herbert (double bass)
Leafcutter John (laptop and controllers)


                                   Het Britse Polar Bear bestaat ruim tien jaar en bracht in 2014, vier jaar na het succesvolle album Peepers, hun vijfde album In Each and Every One uit op het gerenommeerde Leaf Label. Thuis in de avontuurlijke jazz en aanverwanten, weet de band zich al jaren uitstekend staande te houden in het grijze gebied tussen vele muziekgenres in. Zij slagen er in nooit helemaal te kiezen voor of te vervallen in één bepaald genre. Ditmaal wordt de grens nog verder opgezocht door het vijftal met zwaardere drums en creatieve electro elementen in funk, folk, trip hop, ambient en drum ‘n bass.

De bezetting van Polar Bear is, net als hun muziek, allesbehalve standaard. Twee tenorsaxofonisten (Pete Wareham en Mark Lockheart), een drummer (Seb Rochford), electro-man (Leafcutter John) en bassist (Tom Herbert). Een ongewone combinatie van instrumenten en muzikanten die allemaal hun sporen in de Britse muziekwereld hebben verdiend.

Each and Every One is een emotioneel en sferisch album buiten categorie, waarop jazz, electro, ambient en alternatieve rock feilloos worden gecombineerd tot een avontuurlijk geheel. Drummer Rochford heeft het gehele album zelf gemixt en geproduceerd. Het album is als een abstract schilderij waarin de band als kunstenaar heeft geëxperimenteerd met met uiteenlopende muziekstijlen die samenkomen in één geweldige compositie. Vanuit verschillende perspectieven uitermate interessant voor vele muziekliefhebbers. Op dit album spelen elektronische elementen immers een grotere rol dan in hun voorgaande werk, en ook de saxen hebben een prominente plaats in zeer uiteenlopende composities. Polar Bear staat bekend om hun vernieuwende en verfrissende muziek en ook Each and Every One is wat dat betreft weer ongeëvenaard authentiek ! (bron o.a. podiuminfo.nl en writteninmusic.com)

 

> Jamie Cullum - vermaard producer, crossover musicus, BBC jazz presentator... - licht toe waarom Polar Bear's nieuw album "In Each and Every One" moet worden bekroond met de prestigieuze Britse Barclaycard Mercury Prijs, als winnaar van het Album van het jaar 2014 !
http://youtu.be/gtArkBqXYWQ

> Live - Barclaycard Mercury Prize Awards
http://www.youtube.com/watch?v=l5Z8KgVdVeM

> THE LEAF LABEL > POLAR BEAR : biografie en albums. >> Klik Hier <<

> Bekijk de aankondiging op COBRA.BE >> Klik Hier <<

> Bekijk de 11 concerttips voor februari op FOCUS.KNACK.BE >> Klik Hier <<

> Fotoverslag Peter Croes voor MUSINFRAME.BE >> Klik Hier <<

> Fotoverslag van onze huisfotograaf Ronny Wertelaers >> Klik Hier <<www.polarbearmusic.com

 


Polar Bear - Be Free - Taken from the album In Each And Every One:

       

 

                                 

 

 
 
 

DATUM:
vr 20 februari 2015

DEUREN:
19:00 u.

AANVANG:
20.30 u, support mogelijk t..b.c.

INKOM:

ONLINE TICKETS
EUR 7 (leden BELGIE/MFJ) / EUR 10

KASSA:
EUR 9 (leden BELGIE/MFJ) / EUR 12