Matmos @ kunstencentrum BELGIE

         
Op zondag 4 sept. 2016 in pop-O-rama op Canvas,
nadien op canvas.be !Matmos - © Het chemisch circus

Bekijk de reportage
MATMOS @ KcB vanaf min. 22
>> Klik Hier <<


Pop-O-rama

Pop-O-rama, een fris reportageprogramma, benadert de alternatieve muziek vanuit originele invalshoek. Zo geeft het programma een andere kijk op muzikanten, hun werkwijze en de wisselwerking tussen hun muziek en de maatschappij. Welke artiesten passeren op 4 september 2016 de revue? Je leest het via deze link : http://www.canvas.be/poporama
pop-O-rama wordt elke eerste zondag van de maand uitgezonden op Canvas en canvas.be.

Het documentaire programma wordt voor Canvas gemaakt door het jonge productiehuis Het Chemisch Circus. http://www.chemischcircus.be

Download het persbericht (pdf) >> Klik Hier <<
Facebook Pop-O-rama >> Klik Hier <<

Op zondag 4 september 2016 met o.a. de exclusieve passage van MATMOS (US) in kunstencentrum BELGIE op 11 juni 2016.

Het avontuurlijke kunstencentrum dat enkele weken later - na 25 jaar baanbrekend en avontuurlijk werk - als irrelevant en totaal overbodig uit het Vlaamse kunstenveld werd geschrapt vanaf 2017 ! Een spijtige vergissing of bedenkelijk opzet ?

Matmos

Het Amerikaanse duo Matmos verwierf vooral bekendheid door hun samenwerking met Björk op de albums Vespertine en Medúlla.

Maar Drew Daniel en Martin Schmidt maken al ruim 20 jaar experimentele electronica en sampelden op hun platenbijvorbeeld al het geluid van chirurgische ingrepen, klapperende tanden of kruipende slakken.

Voor hun nieuwste cd Ultimate Care II ruilden ze het conceptuele in voor het alledaagse en vertrokken ze van hun eigen wasmachine als inspiratiebron.

Onder het motto “in de beperking toont zich de meester” maakten ze enkel gebruik van de geluiden van de Whirlpool die bovendien mee met hen op tour mocht, helemaal tot op het podium van Kunstencentrum Belgie in Hasselt.

Aankondiging, links en achtergrond-persinfo Matmos @ Kc BELGIE:

http://www.kunstencentrumbelgie.com/programma/concert/matmos.htm

http://www.kunstencentrumbelgie.com/fotoarchief/matmos.html

 

 

 

 
 
 
 

DATUM
zo 4 sept 2016

CANVAS
22u30. u.