© Ronny Wertelaers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© Lieve ApersSir Richard Bishop (ex-Sun City Girls) en Ignatz speelden eerder al memorabele sets op het BELGIE-podium tijdens het kraak-festival in 2006. Elk op hun eigenzinnige manier, verwerkten ze invloeden als blues, folk, raga, flamenco en psychedelica tot een beklijvend nieuw geheel. Sir Richard Bishop haalt nu opnieuw de akoestische gitaar van stal voor een streep eclectisch instrumentaal genot en laat ons verder kennismaken met zijn donkere elektronische en filmische kant via God Damn Religion, een beeldentrip zonder weerga. Ignatz liet zopas Ignatz III (kraak) op ons los en daar zijn wij en de internationale pers niet rouwig om. Tijd voor een hernieuwde kennismaking met deze Belgische bluestroubadour.

Sir Richard Bishop

Sir Richard Bishop is gitarist en wereldreiziger, verzamelaar van en handelaar in zeldzame occulte boeken, en thuis in heel wat muzikale werelden. Hij stond als lid van Sun City Girls aan de wieg van een hele nieuwe manier om met etnische invloeden om te gaan, laat geen spatje heel van politieke en muzikale correctheid en vermengt als solo-artiest flamenco, jazz en folk naar eigen goeddunken. Oog- en oorstrelend, want laat u niet misleiden, achter deze vermaarde prankster schuilt een virtuoos gitarist die niet toevallig debuteerde met solowerk op John Faheys Revenant-label.

Andere vermaarde labels als Drag City en Locust schenken ons met mondjesmaat nieuwe releases terwijl Sir Richard Bishop zelf ons met een continue stroom van gelimiteerde cd-r’s op de hoogte houdt van zijn muzikale ontwikkelingen. Na uitgebreide tours in 2008 met droners Earth en KTL en met broer Alan Bishop als The Brothers Unconnected (A Celebration of Charles Gocher and Sun City Girls), nu opnieuw solo op het BELGIE-podium.

http://www.sirrichardbishop.net

God Damn Religion (Regie: Sir Richard Bishop)
(US / 2008 / DVD / 30’)

Al eeuwenlang wordt georganiseerde religie gebruikt om het hart, de geest en de portefeuille van de onwetende massa te controleren. Hoog tijd, zo dacht Sir Richard Bishop, om ook een stukje van de koek op te eisen. God Damn Religion is een duivels experiment in het manipuleren van de geest, een hypnotische presentatie van demonische en goddelijke afbeeldingen. Filmisch uiterst zorgvuldig aaneengeregen om u kennis te laten maken met de donkere zijde van het bewustzijn. Voorzien van een al even beklijvende soundtrack, die we kennen van de Elektronika Demonika-release (Locust, 2006), neemt God Damn Religion u mee richting hel en weer terug...

http://www.sirrichardbishop.net/discography.htm

Ignatz

Met die nieuwste worp Ignatz III bevestigt Bram Devens opnieuw dat zijn intimistische muzikale zielenroersels, doorspekt met rauwe blues, verstoorde vocalen en snerpende gitaarklanken, heel wat oren kan bekoren. Wat ontstond als eenzaam gefrunnik op een Hasseltse slaapkamer, kwam tot vervolmaking in de Brusselse hoofdstad en nam een vlucht richting de rest van de wereld na de eerste Ignatz-release voor het kraak-label in 2005.

In minder dan vier jaar tijd deed Ignatz er nog 2 releases voor kraak bij, smeet een handvol tapes en een splitsingle te grabbel en bouwde gelijktijdig een livereputatie op die hem van Brussel naar Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, de Verenigde Staten en Japan bracht. In 2006 loste Ignatz de hooggespannen verwachtingen ruimschoots in met een beklijvende set tijdens het kraakfestival. Ondertussen gepokt en gemazeld op de internationale podia kijken we reikhalzend uit naar meer.

http://www.ignatz.be

 
 
 

DATUM: za 7 feb

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9 :