SÃO PAULO UNDERGROUND (US/BR)
feat. Rob Mazurek
+
GLENN JONES (US)

SÃO PAULO UNDERGROUND feat. Rob Mazurek

Kornettist Rob Mazurek stond mee aan de wieg van de succesvolle en avontuurlijke jazzserie die kunstencentrum BELGIE i.s.m. Motives for Jazz de afgelopen ontwikkelde. Sinds 1999 zagen we Mazurek aantreden met verschillende versies van Chicago Underground (duo, trio, kwartet) met als absoluut hoogtepunt het inmiddels legendarisch concert van The Exploding Star Orchestra in 2007. Mazurek treed nu, voor het eerst op het BELGIE-podium, aan met São Paulo Underground, zijn Braziliaans project met Guilherme Granado (percussie, elektronica), Maurício Takara (keyboards, elektronica) en Richard Ribeiro (drum).

Ook op de gloednieuwe derde release Três Cabeças Loucuras (Cuneiform Records) brouwen Mazurek en zijn São Paulo Underground een unieke en opvallend toegankelijke mix van kosmische jazz (denk Sun Ra), elektronica en de ritmes en frasering van samba, maracatu, rock en freejazz. Met deze nieuwe release onder de arm en een huizenhoge livereputatie zijn we razend benieuwd hoe São Paulo Underground de erfenis van de Brazilliaanse Tropicalia het nieuwe, elektronische, millenium zal binnenloodsen.

Cd-bespreking op kwadratuur.be > klik hier !
Bespreking audiotrack Rio Negro op kwadratuur.be > Klik hier !

www.cuneiformrecords.com/bandshtml/saopaulo.htmlGLENN JONES


Glenn Jones is voornamelijk bekend als de gitaarspelende bezieler van Cul de Sac. Maar ook solo is hij al een hele tijd aan de slag. Hij ontwikkelde een gitaarstijl die perfect past in de typische naar John Faheys cultlabel genoemde Takomaschool. Toch duurde het tot de dood van Fahey voordat Jones met zijn kunde naar buiten trad. Als in 2004 Jones’ eerste soloplaat This Is the Wind that Blows it uitkomt, trekt hij met zielsgenoot Jack Rose (kc BELGIE, 2008) langs de Europese podia. Jones verstaat echter vooral de kunst om zijn instrumentale uitstappen op akoestische gitaar zodanig uit te werken dat ze je van de eerste tot de laatste noot meeslepen en dat plaatst hem moeiteloos in het rijtje van hedendaagse gitaargoden als Sir Richard Bishop, James Blackshaw en Stephen Basho-Junghans. Jones maakte zopas zijn eerste langspeler voor het Thrill Jockey-label getitled ‘Wanting’ waarmee hij nu opnieuw langs de Europese podia trekt.
Tekst: Hans Van der Linden

frontporchproductions.org/artist/glennjones

Concertaankondiging op kwadratuur.be: Klik hier !

 

 


                                                   

 


 


 
 
 

DATUM
za 18 februari 2012

AANVANG
20.00 u.

INKOM
VvkTicketmatic: EUR 8 (leden BELGIE & Mfj) / EUR 10

Kassa: EUR 9 (leden BELGIE & Mfj) / EUR 11