SLOTHAPPENING
SLEAZE MOTIF +
THE BOILERMEN
+ SCREENING
I NEED THAT RECORD !
Feat.: Thurston Moore (Sonic Youth),
Mike Watt (Minutemen, Stooges... ), Ian MacKaye (Fugazi)

GA NAAR DE FILMPAGINA

SLEAZE MOTIF (B)

In de schaduw van bands als Tokamat (kc BELGIE, 2005), Velcronic, Starfield Season (kc BELGIE, 2001, 2004), Overdo Hykers en Chew A Bone zochten Yves Staeren, Gunther Cuyx, Serge Hauglestaine en Dimitri Camberlin de luwte van het repetitielokaal op om te sleutelen aan songs en te werken aan een sound die sterk refereert aan de jaren negentig.

Dissonante riffs, dynamische drums en scheurende gitaren die invloeden als Barkmarket, Jesus Lizard, Don Caballero (kc BELGIE, 1999, 2006) en Alice in Chains gretig inhaleren en uitgepuurd weer uitbraken, zijn na vijf jaar schaven een waar handelsmerk geworden. Sleaze Motif ruilt nu de donkere repetitiemuren voor het BELGIE-podium om ook u te overtuigen.

http://www.myspace.com/sleazemotif

THE BOILERMEN (B)

Op donderdag 4 augustus 1995 stappen Jo Boes en Bart Timmermans - op dat moment beiden actief als gitarist bij Flipo Mancini - het podium van kunstencentrum BELGIE op. In welgeteld dertien minuten, goed voor vijf nummers, schoppen ze hun noisy geesteskind VANDAL X de wereld in. De rollercoaster voor VANDAL X in deze bezetting komt pas vier jaar en twee albums later tot een vroegtijdig einde. Mauro Pawlowski en Dirk Dadavo (Neon Judgement) helpen mee om Little Man's Blues in te blikken en Steve Albini (Big Black, Shellac... ) zetelt achter de knoppen voor Songs From The Heart. De podia van Pukkelpop, Rock Herk en Markt Rock krijgen nog een stevige noisecore-injectie van de band maar in 1999 is het op voor Jo Boes.


VANDAL X
gaat vanaf dan verder zonder hem. Dat Boes en Timmermans echter voorbestemd zijn om samen te werking blijkt pas elf jaar later. Op zaterdag 26 juni 2010 zoeken ze immers opnieuw het podium van kunstencentrum BELGIE op en introduceren The Boilermen, het gloednieuwe project van dit Limburgs duo waarvan momenteel de eersteling - het conceptalbum Suicide Songs - wordt ingeblikt. Live staat de blik van The Boilermen dus resoluut op de toekomst gericht maar het verleden wordt niet verloochend. Met enkele VANDAL X-klassiekers als uitsmijter zal de oorwassing die The Boilermen voor u in petto heeft pas echt compleet zijn.

http://www.myspace.com/theboilermen

FILM > I NEED THAT RECORD!

Regie: Brendan Toller
Feat.: Thurston Moore (Sonic Youth), Mike Watt (Minutemen, fIREHOSE, Stooges... ), Ian MacKaye (Fugazi), Lenny Kaye (Patti Smith Group),
Noam Chomsky...
(US / 2008 / 77' / DVD)

GA NAAR DE FILMPAGINA

 

Visuals By : Trash My TV (B, Martijn Luyck - Tokamat)

http://www.myspace.com/trashmytv

Kunstencentrum BELGIE sluit zo een succesvol seizoen op gepaste wijze af. Enkele verrassingen houden we graag nog in petto...

 

 

 
 
 

DATUM: za 26 juni.

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: GRATIS

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22 41 61