Label Night by

+ dj SVN (http://www.tsu-projects.be)

DJ SPOOKY
DJ SPOOKY: draaitafels, laptop, elektronica

Dj Spooky that Subliminal Kid, om volledig te zijn, is het alter-ego van Paul D. Miller. Sinds zijn debuut-release ‘Songs of a Dead Dreamer’ uit 1996 vermengt hij zijn donkere beats met ongeveer alles wat er beweegt in het muziekveld van het oude én het nieuwe millennium. Zo werkte hij reeds samen met Kool Keith en Killa Priest maar evenzeer met Butch Morris, Iannis Xenakis, Yoko Ono en Thurston Moore. Op de nieuwe cd ‘Drums of Death’ voor Matthew Shipps ‘The Blue Series’ wordt hij bijgestaan door Slayer- en Fantômas-drummer Dave Lombardo, Chuck D (Public Enemy), Jack Dangers (Meat Beat Manifesto) en Vernon Reid (Living Color). ‘Optometry’, ook een release in diezelfde serie uit 2002, verraste door jazz, freejazz, hedendaagse compositie, soundscapes en beats succesvol bij elkaar te brengen. Reken daarbij de muzikale bijdragen van de andere gasten Matthew Shipp en Guillermo E. Brown en het feit dat Spooky al eerder overtuigde in live-situaties met freejazzmuzikanten (o.a. kunstencentrum BELGIE 2003 met William Parker en Hamid Drake) en weet dat deze drie heren niet toevallig samen op het podium staan. Dj Spooky re-mixte in 2004 de volledige Blue Series-catalogus op de dubbelaar ‘Celestial Mechanix’. De jazztronics van Matthew Shipp en Guillermo E. Brown zitten dan ook volledig in Spooky’s vingers. We verwachten niet minder dan muzikaal vuurwerk van Spooky’s soloset én van de samenwerking met Shipp en Brown.
http://www.djspooky.com


MATTHEW SHIPP
& GUILLERMO E. BROWN
MATTHEW SHIPP: Piano
GUILLERMO E. BROWN: electronica, laptop,
stem

Pianist Matthew Shipp ontwikkelde gedurende de jaren negentig een unieke pianostijl die we kunnen terughoren op een indrukwekkende lijst van platen en cd’s voor kwaliteitslabels als Hat Hut, Aum Fidelity, Henry Rollins’ 2.13.61 en Cadence Jazz. Zwaargewichten uit de jazz- en freejazzscene als David S. Ware, William Parker, Mat Maneri, Roscoe Mitchell, Susie Ibarra en Rob Brown maakten maar al te graag gebruik van het inventieve pianospel van deze creatieve, talentvolle nieuwkomer. Tegen het einde van diezelfde jaren negentig bleek Shipp gearriveerd en erkend als belangrijk vernieuwer. Zijn verdere carrière leek zich toen al te hebben gekristalliseerd. Maar dat was buiten Shipps innovatiedrang gerekend. Steeds op zoek naar nieuwe wegen om de jazztaal te verbreden startte hij in 2000 als curator, producer en bezieler van ‘The Blue Series’, een bijzondere reeks releases voor het Thirsty Ear-label waarvoor hij zonder schroom buiten de geijkte jazzlijnen begint te kleuren. Shipp weet freejazz en spontane compositie te koppelen aan hiphop, elektronische muziek en rock door allianties aan te gaan met een aantal belangrijke spelers uit het veld. Enkele ronkende namen die we terugvinden in The Blue Series zijn die van Elektronische beatpionier Jack Dangers (Meat Beat Manifesto), drum’n’bass producers Spring heel Jack, indie hiphopsterren El-P en Beans, drumbeest Dave Lombardo (Slayer, Fantômas), turntablist Philip Jeck, downtown improvisatoren als Zeena Parkins (zie ook Björk), William Parker, Daniel Carter en David S.Ware en, uiteraard, dj Spooky 'That Subliminal Kid'. De opening die Matthew Shipp hiermee forceert om een volledig nieuw publiek te introduceren aan avontuurlijke muziek en vooral aan freejazz krijgt na vijf jaar en bijna meer dan twintig releases eindelijk de juiste dimensie.
De jonge percussionist Guillermo E. Brown liet zich al opmerken door patsers als With Dickey, Susie Ibarra en Hamid Drake volwaardig op te volgen in het David S. Ware Quartet, speelde een knappe gastrol op dj Spooky’s Optometry en kreeg met de solo escapade 'Soul at the hands of the Machine' een mooie plaats in ‘The Blue Series’. Matthew Shipp en Guillermo E. Brown staan garant voor een gedreven staaltje freejazz met de blik op morgen. Voor Matthew Shipp, Guillermo E. Brown en dj Spooky als bijzonder trio reserveren we die avond, naast de solo- en duosets, een unieke plaats al was het maar om u met volle teugen te laten genieten van het Blues Series-potentieel.
http://www.matthewshipp.com/
http://www.guillermoebrown.com/
http://www.thirstyear.com/

 
 
 

DATUM: za 29 oktober

AANVANG 20u00


INKOM € 10 (leden BELGIE + leden MfJ) / € 12