R. STEVIE MOORE & BAND
(US)
+
INNERCITY (BE)

R. STEVIE MOORE

Met ruwweg 2000 songs en meer dan 400 releases (cassettes, lps, cds... ) die hij sinds 1966 op zijn naam heeft staan, mag R. Stevie Moore met recht en rede worden aangesproken als de peetvader van lofi thuisopnames en Do It Yourself (DIY) outsider art. Hoewel hij in deze contreien begin jaren tachtig een bescheiden hit scoorde met de Jiles Perry Richardson-cover ‘Chantilly Lace’ (een keer horen is nooit meer vergeten) is Moore opmerkelijk low profile gebleven doorheen zijn hele carrière. Zwaar beïnvloed door de muziek van Brian Wilson, The Beatles, Frank Zappa & The Mothers of Invention en de hele Britse invasie vermengt hij met zichtbaar genoegen talloze muzikale stijlen in bijna perfecte popsongs.

Deze zoon van Bob Moore (bassist van Elvis Presley) bestempelt zichzelf als componist, arrangeur, improvisator, producer, comedyschrijver, schetsblokartiest, autodidact instrumentalist, filmmaker en ware bon vivant. Als curator van zijn eigen museum leidt R. Stevie Moore een vrij rustig en teruggetrokken leven in Nashville, Tennessee (na dertig jaar New Jersey). Maar tegenwoordig grijpt hij elke gelegenheid aan om de wereld rond te trekken met zijn unieke muziek. Een overzicht van het opmerkelijk arsenaal videowerken voor huisgebruik dat hij over de jaren heen produceerde kregen we in kunstencentrum BELGIE eerder al te zien tijdens het Kraak Festival in 2007. Na het Primavera Club Event in Barcelona staat R.Stevie Moore nu eindelijk en voor het eerst live mét band op het BELGIE-podium.

Bekijk de aankondiging in HBVL (30/11) klik hier !
Lees het interview met R. Stevie Moore in VICE klik hier !
Bekijk de foto's van onze huisfotograaf Ronny Wertelaers klik hier !

www.rsteviemoore.com

 

INNERCITY

Hans Dens werkt zich als Innercity met enkele opmerkelijk releases, voor labels als Aguirre Records, Not Not Fun, Beyt Al Tapes en Release the Bats, langzaam maar zeker in de internationale belangstelling. Met zijn lofi elektronica en schrapende synthtonen brouwt hij minimale en utopische klanktapijten die bevreemding maar evenzeer herkenning weten op te roepen. Alsof hij spelenderwijs kraut en new age zachtjes laat sudderen tot een hoogst eigen Innercitybrouwsel. Zijn nieuwste lofi synthavontuur ‘Terrestreality’ voor het Belgische Aguirre Records (dat ook onderdak biedt aan o.a. Dolphins into The Future (kc BELGIE, 2011), de aanwezigheid van de peetvader van de lofi R.Stevie Moore én de expo met visionaire werken van Ada Van Hoorebeke leken ons meer dan redenen genoeg om u door Innercity te laten onderdompelen in zijn onaards lofi klankenspel.

innercitydiscography.blogspot.com

Voor de expo-pagina van Ada Van Hoorebeke > Klik hier !


                               


 
 
 

DATUM:
vr 2 december 2011

AANVANG:
19.00 u. vernissage expo Ada Van Hoorebeke - 20.30 u. concerten

INKOM:Vvk ticketmatic: EUR 6 (leden BELGIE) / EUR 8
KASSA: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9