DOWNLOAD HIER
ARTIKEL RUISMAGAZINE MEI 09

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sublime Frequencies is het label waarop Alan Bishop -medeoprichter van de legendarische Sun City Girls- samen met broer Richard (kc BELGIE 2006, 2009) en muzikanten en filmmakers als Mark Gergis en Hisham Mayet; zijn onwaarschijnlijke collectie van audio- en beeldmateriaal uit Azië, Indië, Afrika en het Midden-Oosten in een zo puur mogelijke vorm via cd en dvd uitbrengt.

Sublime Frequencies richt zich als label op een extra-territoriale en niet-eurocentrische esthetiek en ervaring, gebaseerd op muziek en cultuur, reizen, onderzoek en grondleggende labels uit het verleden als Folkways, Ocora, Nonesuch Explorer, Musique et Tradition du Monde. Via audio én video, veldopnames, radiouitzendingen, internationale pop- en folkmuziek, geluiden en andere vormen van menselijke en natuurlijke uitingen afkomstig van zowel moderne als traditionele stedelijke en landelijke grensgebieden -maar weinig of onvoldoende gedocumenteerd in academisch onderzoek en de ‘mainstream media’- ontketende het label de afgelopen jaren een ware revolutie in het genre dat we kennen als wereldmuziek.

In 2007 en 2008 maakte kunstencentrum BELGIE voor het eerst kennis met de hoogst aanstekelijke muziek en films die Alan Bishop en Mark Gergis als dj/vj-duo presenteerden.Voor de doortocht van 6 juni 2009 slaan kunstencentrum BELGIE, KRAAK, Solidariteitsgroep Westelijke Sahara, Oxfam-Wereldwinkel en de Stad Hasselt de handen in elkaar om de eerste Sublime Frequencies-tour met live bands, exclusief naar Hasselt te halen. Met de legendarische Syrische koning van de Mawal en Dabke ‘Omar Souleyman’ en de ongepolijste Sahrawiblues van ‘Group Doueh’ uit West-Sahara, de première van Hisham Mayets documentaire ‘Palace of the Winds’ ‘(en andere SF-films) en dj- en vj-sets van Alan Bishop, Hisham Mayet en Mark Gergis kan u zich ongestoord onderdompelen in een eclectisch en vooral authentiek feestgedruis !

GROUP DOUEH

De enigmatische gitaarheld Bamaar Salmou, ook gekend als Doueh, is de onbetwiste leider van Group Doueh, De stad Dakhla in de Westelijke Sahara is de standplaats van waaruit deze band een unieke muzikale boodschap verkondigt. De stevige roots in de Sahrawiblues worden doorspekt met a-typische, schurende gitaarklanken en verrassende elementen uit pop en rock. Het geheel is opvallend dansbaar en zit boordevol fuzzed-out gitaarsolo’s. Group Doueh staat garant voor een hypnotische muzikale zandstorm zonder weerga.

OMAR SOULEYMAN

Deze muzikale legende uit het landelijke Ras Al Ain in Syrië heeft vlot 500 studio- en live-cassettereleases op het actief staan, te verkrijgen in zowat elke Syrische kiosk. Samen met een handvol trouwe muzikanten laat hij sinds 1994 geen kans onbenut om met zijn mawel-stijl vocalen, snerpende keyboards, scheve beats en opzwepende moves een stevig feest aan te trekken. Souleymans legendarische status in het thuisland kreeg een internationaal vervolg met de cd ‘Highway to Hassake’, een knaller van een overzicht van zijn rijke carrière en meteen ook de eerste bonafiede hit voor Sublime Frequencies. Saudi-Arabië, Dubai en Libanon mochten eerder al proeven van Omar Souleyman live. Nu voor het eerst in Europa om zijn ongetoomde energie ook op u af te stralen.

I.s.m. Kraak, Solidariteitsgroep Westelijke Sahara, Oxfam-Wereldwinkel en Stad Hasselt

RESERVATIE via belgie@skynet.be
of VVK via Fnac
!http://www.sublimefrequencies.com/eurotour.html

http://www.kraak.net/ruis/ruis_2006_04.pdf


 
 
 

DATUM: za 6 juni

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10

 
   
 
"