© Ronny Wertelaers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


SUNBURNED HAND OF THE MAN
John Moloney, Paul Labrecque, Sarah O’ Shea, Robert Thomas, Ron Schneiderman: Stem, gitaar, bas, elektronica, percussie, blaasinstrumenten, keyboards...

In 2003 stond Sunburned Hand of The Man voor het eerst op het BELGIE-podium. New weird America en freefolk probeerde de pers maar de energieke Sunburned live-set oversteeg al meteen elke vorm van hokjesdenken. Dat werd bevestigd tijdens het musicNOmusic-festival (kc BELGIE 2004) dat naast een vier uur durende jam, met de broeders van No-Neck Blues Band en een hand vol Belgische noiseniks, een hypnotiserende Sunburned-set opleverde. De repetitieve baslijnen en opzwepende percussie, glittermantels en maskers, bevreemdende folkmuziek en noisy uithalen gaven ons weer een nieuwe kijk op hun rijke muzikale palet.

‘The Blaze Game’, een krautpsych jam met Circle (kc BELGIE 2007) voor Conspiracy records en ‘Fire Escape’, een meer dan verrassende samenwerking met Four Tets Kieran Hebden voor Smalltown Supersound, bevestigden in het najaar van 2007 dat de band nog steeds resoluut voor een avontuurlijk muzikaal pad kiest. Anno 2008 verrast Sunburned nog steeds en sleurt een alsmaar groter wordende groep bewonderaars mee in een inspirerend muzikaal avontuur. Het is dan ook niet vreemd dat het grote Roskilde-festival de band met open armen ontvangt. Alvorens ze richting Denemarken trekken dus eerst nog, na vier jaar, op het BELGIE-podium om een mooi en rijk gevuld BELGIE-seizoen gepast af te sluiten.

http://www.myspace.com/sunburnedhandoftheman

THE RAY PACINO ENSEMBLE
Leo Brage, Markus Tibbling, Andreas Bing + guests: Stem, gitaar, bas, synth...

Het Finse Lal Lal Lal, dat ons eerder al mooie schijfjes presenteerde van o.a. The Anaksimandros, Kemialliset Ystävät, Neil Campbell, Avarus en Fricara Pacchu en Jelle Cramas Zeikzak-label getroostten zich de moeite om de ongekende Zweedse parel The Ray Pacino Ensemble aan een klepper van een dubbelalbum te helpen. ‘Be My Lonely Night/Golden Greats’ zo heet de dubbelaar die ons laat kennis maken met een speels lo-fi geluid dat zowel catchy en repetitief als bescheiden is. Ergens tussen The Plastic People of the Universe, Pärson Sound, Caroliner en Philemon Arthur & The Dung, zo lezen we hier en daar maar of namedroppen aangewezen is om deze Zweedse knapen uit het kleine dorpje Järna te duiden mogen we betwijfelen. Al sinds de prille kindertijd musiceert dit drietal samen en ontwikkelde in goed 15 jaar een unieke stijl en sublieme songs die we liever niet typeren. Dat laten we graag aan u over wanneer dit trio, samen met mogelijke extra gasten, als The Ray Pacino Ensemble het BELGIE-podium inneemt. Afspraak zaterdag 28 juni, links naast de PA rond een uur of negen.

http://www.myspace.com/raypacinoensemble

MARK GERGIS DJ-SET
(Sublime Frequencies, Neung Phak, Porest)

Filmmaker, muzikant, dj en vooral wereldreiziger Mark Gergis liet ons in february van 2007, samen met zijn band Neung Phak en als dj-duo met Sun City Girls’ Alan Bishop, al kennismaken met verrassend groovende muziek uit diverse landen als Syrië, Indonesië, Thailand, Libanon, Egypte, Birma, Turkije, Vietnam, Niger, Cambodja, Irak, Colombia... Dat het wel degelijk swingt als de pest weten ze inmiddels in The Knockout (San Francisco) ook. Gergis, gewapend met vinyl, cd’s en andere vreemdsoortige geluidsdragers uit alle uithoeken van de wereld, is er immers resident dj tijdens de Club Internationale-avonden. Kregen we in kunstencentrum BELGIE in 2007 nog de avant première van de inmiddels op Sublime Frequencies verschenen documentaire ‘Sumatran Folk Music’ dan kijken we nu al uit naar de beelden die Gergis’ dj-set zullen kracht bijzetten.

http://www.porestsound.net


 
 
 
DATUM: za 28 juni


AANVANG: 20U00


INKOM: EUR 7 (LEDEN BELGIE) / EUR 9