- CANCELED -

            VIBRATIONAL AFFINITY PARTY (US/DE)
STEVE SWELL - KEN VANDERMARK - KLAUS KUGEL

switchback


Na het overrompelend concert van The Resonance Ensemble in kunstencentrum BELGIE (2012) - een officiele release van de live opnames is gepland - verwelkomen we op 1 maart 2014 een gloednieuw project van Resonance kernleden Steve Swell (trombone) en Ken Vandermark (sax). Samen met percussionist Klaus Kugel - recent nog actief in kc BELGIE met Switchback - trekken ze het uiterst wendbare Vibrational Affinity Party vlot voor een eerste Europese tournee.

Steve Swell stelt al jaren zijn trombone te dienste van legendarische muzikanten als Lionel Hampton en Cecil Taylor, Anthony Braxton en Bill Dixon en speelt zich internationaal in de kijker op meer de 40 releases. Ken Vandermark hoeft geen introductie meer. Met zijn niet aflatende stroom van projecten (solo, duo, ensembles ... ) tourt hij voortdurend de wereld rond en blijft verbazen door bewust steeds nieuwe invalshoeken en uitdagingen te zoeken. Voor wie zijn passages in kunstencentrum BELGIE met formaties als The Chicago Tentet, Vandermark 5, Cinc, The Resonance Ensemble en Sonore heeft gemist, is dit gloednieuwe trio een perfecte instap. Klaus Kugel is een van de percussieve sterkhouders van de Europese jazz- en improvscene. Van Charles Gayle over Karl Berger en Bobo Stenson of Peter Evans en Sabir Mateen weet Kugel zich telkens opnieuw sterk te profileren.

Steve Swell, Ken Vandermark en Klaus Kugel delen een rijke muzikale geschiedenis en ervaring in de jazz- en improvisatiewereld. Samen leggen ze de lat graag een stapje hoger.                                                                          In Coproductie met
                                                                             


 
 
 

DATUM:
za 1 mrt 2014

AANVANG:
20.00 u

INKOM:
Vvk Ticketmatic:
EUR 7 (leden BELGIE & MfJ) / EUR 9

KASSA:
EUR 8 (leden BELGIE & MfJ) / EUR 10