KAY SLEKING & MARTIN DE RUITER (NL)
Tango-ensemble / tango dansavond > i.s.m. Atelier 41

Na opening expo beeldhouwwerken van
EMILE VOETEN > beredeneerde verBEELDING
Locatie: Vrijzinnige Ontmoetingscentrum, A. Rodenbachstraat 18, Hasselt


                                                                                                                                            

KAY SLEKING & MARTIN DE RUITER

Tango in zijn meest pure vorm: bandoneón en gitaar. Beide instrumenten stonden aan de bakermat van de tango. Gitaar als begeleidingsinstrument en de bandoneon als de vertolking van de stem in tango. De combinatie van deze instrumenten resulteert in het karakteristieke en intieme tangogeluid. De Nederlandse muzikanten Kay Sleking (gitaar) en Martin de Ruiter (bandoneón) spelen klassieke tango's, milonga's en walsen. Ontroerende gedragen stukken worden afgewisseld met snelle speelse arrangementen. Laat u meevoeren met live muziek van Sleking & de Ruiter, naar de sfeer van Buenos Aires met haar danscafés, haar geschiedenis en haar helden.

Het tangofeest wordt voorafgegaan door de vernissage van de tentoonstelling 'beredeneerde verBEELDing' met bronzen beeldhouwwerken van Emile Voeten, die doorgaat op vr 30 nov vanaf 20.00 u. in het Vrijzinnige Ontmoetingscentrum, A. Rodenbachstraat 18, Hasselt.


EMILE VOETEN > beredeneerde verBEELDING
BEELDHOUWWERKEN

Locatie: Vrijzinnige Ontmoetingscentrum, A. Rodenbachstraat 18, Hasselt

De beelden van Emile grijpen aan door hun sterke, dynamische vormgeving. Mythologische mannen en vrouwen stralen met hun naaktheid kracht en beweging uit. Elk detail heeft betekenis en boeit. Emile durft afwijken van de anatomische werkelijkheid en dat geeft zijn zware bronzen beelden een lichtheid. Sommige dansen of zweven, een streling voor het oog.

Emile Voeten (° 1952 Lisieux, Fr.) woont in Beringen (België). Hij studeerde aan de kunstacademie Meylandt (Heusden-Zolder, B.) en de Hogeschool voor Kunstonderwijs (Hasselt, B.). Van 1979 tot 1994 was hij leraar beeldhouwwerken aan verschillende kunstacademies. Doorheen de jaren stelde hij zijn beeldhouwwerken tentoon in binnen- en buitenland. Opdrachten werden uitgevoerd voor particulieren, bedrijven en openbare besturen. Enkele prijzen: Nationale Wedstrijd voor Beeldhouwkunst Mark Macken Medaille van de Minister van Cultuur. In 1992 startte hij "ATELIER 41" , een bronsgieterij, beeldhouw- en restauratieatelier. Dit biedt de mogelijkheid om eigen beelden volledig zelf te realiseren. In de bronsgieterij worden ook beeldhouwwerken gegoten van andere beeldhouwers en opdrachtgevers. Het onderhouden en de restauratie van bronzen beeldhouwwerken behoort ook tot de activiteiten.

Links: Kay Sleking | Martin de Ruiter
| atelier41


DATUM:
vr 30 november 2012 > i.s.m. Atelier 41
AANVANG::
20.00 u. vernissage expo Emile Voeten > VOC Rodenbachstr. 18 Hasselt
22.00 u. Tango dansavond met Sleking & de Ruiter > Kc BELGIE, Burg. Bollenstr. 54 Hasselt
INKOM: GRATIS !

 
 
 


DATUM:

vr 30 nov 2012 i.s.m. Atelier 41

AANVANG:
20.00 u. vernissage expo Emile Voeten > VOC Rodenbachstr. 18 Hasselt

22.00 u. Tango dansavond met Sleking & de Ruiter > Kc BELGIE, Burg. Bollenstr. 54 HasseltINKOM: GRATIS !