THE ORB
(UK)
   25 YEAR ANNIVERSARY TOUR !

Line up: Dr Alex Paterson & Thomas Fehlmann + Gary Oldknow (visuals)


switchback

In de afgelopen 25 jaar heeft The Orb met hun ambient house een van de meest indrukwekkende paden bewandeld in de elektronische muziek. Hit albums en singles wisselden mekaar af (Little Fluffy Clouds, hun meest bekende single is een cult classic) en ze stonden wereldwijd in uitverkochte exclusieve clubs en op grote festivals (o.a Glastonbury, Sonar, Pukkelpop, Pinkpop...). Alex Paterson is na al die jaren nog steeds de spil - zeg maar artistiek leider - van het in dub gedrenkte electro & ambientconcern genaamd The Orb. In 1988 stond Jimmy Kauty van de KLF aan Paterson's zijde toen zij in Londen furore maakten met hun DJ-sets. In latere line-ups zaten ondermeer bassist Youth (Killing Joke) en Tim Bran (Dreadzone). Live is The Orb altijd een feestje, geruggesteund door hun hallucinante visuals die een handelsmerk bleven, ook toen zij in de jaren ’90 hun analoge tapemachines inwisselden voor laptops en andere digitale media. In die periode scoorden ze ook hun grootste succes met het album ‘U.F.Orb’ dat op 1 belandde in de Britse hitlijsten.

Vanaf 2002 ging The Orb muziek uitbrengen via het hippe KOMPAKT- label uit Keulen. De groep leek hiermee in eerste instantie tevens een nieuwe ‘minimal’ weg in te slaan.Met het album The Dream uit 2008 keerde The Orb echter terug naar zijn oorspronkelijke stijl. In oktober 2010 verscheen het album Metallic Spheres met David Gilmour. Dit album bestaat uit twee lange, in trance opgebouwde nummers. In november 2011 bracht The Orb een kortfilm, inclusief soundtrack en remixen uit onder de titel C Batter C. Het album The Orbserver in the Star House (met Lee "Scratch" Perry / Kc BELGIE Etno Heartbeat Festival 1996) verscheen in 2012. In juni 2013 kwam op dit album een vervolg, More Tales from the Orbservatory, wederom met Lee Perry. Paterson & co maakten de voorbije 25 jaar trouwens ook opmerkelijke remixes voor ondermeer Pink Floyd, Depeche Mode, Nine Inch Nails, Meatbeat Manifesto…

In 2013 bestond The Orb 25 jaar, wat resulteerde in de overzichtsbox The History of the Future. In 2014, het jaar waarin ook Kc BELGIE haar 25-jarig bestaan viert, komen Dr Alex Paterson en Thomas Fehlmann (eerder in Kc BELGIE in 1999, met Sun Electric) naar Hasselt. Ook Gary Oldknow zal van de partij zijn. Deze meneer kent u vast van zijn eerder videowerk voor o.a. David Bowie, Radiohead, Pet Shop Boys, Duran Duran... Hij brengt met een video/visual performance Kc BELGIE op de juiste temperatuur. Verzeker u dus tijdig van een ticket in VVK voor deze feestelijke clubshow van THE ORB in originele bezetting !


Website: http://www.theorb.com
Little Fluffy Clouds: http://youtu.be/FHixChYgGRI
Little Fluffy Clouds LIVE in London 2013: http://vimeo.com/69485013

Bekijk het artikel in HBVL > Klik Hier
Bekijk de foto's van onze huisfotograaf Ronn Wertelaers > Klik Hier


                                                                   Tickets nu online !
                                                                     (thuis te printen)
                                                           

 
 
 

DATUM:
za 20 sep 2014

DEUREN:
19.00 u.

AANVANG:
21.00 u

Vvk ticketmatic:
15 (leden) / 18

Kassa:
17 (leden) / 20