beluister de audiotrack op kwadratuur.be:
http://www.kwadratuur.be/audio.php?id=515

THE SEA AND CAKE (US)
Sam Prekop:
zang, gitaar, keyboards
Archer Prewitt: gitaar, keyboards
Eric Claridge: bas
Ryan Rapsys (Euphone): drum, keyboards, programming

The Sea And Cake maakt sinds 1993, onder leiding van Sam Prekop (kc BELGIE, 1999), aanstekelijke droompop/rock en is samen met Tortoise een van de meest consistente bands uit de vruchtbare Chicago-scene. De groepsnaam is een misinterpretatie van ‘The C in Cake’, een nummer van ‘Gastr del Sol’, de cultband rond David Grubbs en Jim O’Rourke. Na de ep ‘Glass’ uit 2003, een schijfje dat pop en experiment mooi laat samengaan en waarop Stereolab, Broadcast en Carl Craig enkele Sea and Cake-tracks onderhanden nemen, is er nu de nieuwe cd/lp ‘Everybody’, ook weer voor het Thrill Jockey-label, waarop de band een directer en vooral sterk live-geluid laat horen. Sam Prekop vermeldt The Kinks als belangrijke inspiratie voor de nieuwe songs. Voeg daarbij de bewuste keuze om in hun veertienjarige carrière voor het eerst niet met John McEntire (Tortoise) maar wel met Slint- en Wilco-producer Brian Paulson in zee te gaan en weet dat The Sea and Cake anno 2007 er resoluut voor kiest om met ‘Everybody’ een nieuwe muzikale uitdaging aan te gaan.

Sam Prekop bracht in 2005 zijn tweede geslaagde solo-album uit ‘Who’s Your New Professor’ en de uitgave van een fotoboek is in de maak (zie ook de coverfoto van ‘Everybody’). Archer Prewitt houdt zich naast verscheidene muzikale projecten bezig met het bedenken en tekenen van zijn ‘Sof’Boy’-comics. Bassist Eric Claridge is een begenadigd beeldend kunstenaar. John McEntire is uiteraard gekend als multi instrumentalist bij Tortoise en runt tevens de bekende Soma-studio waar momenteel wordt gewerkt aan de mix van gloednieuwe Tortoise-opnames. John McEntire laat zich voor de Europese Sea and Cake tournee dan ook noodgedwongen vervangen door niemand minder dan ‘Ryan Rapsys’, drummer extraordinaire en begenadigd multi instrumentalist die zijn strepen verdiende bij de postrockband Euphone.

“Music that looks to the heavens but keeps its feet blissfully on the ground.”
- GQ

“A warm sonic cocoon with synthesizer veins, it possesses the rare quality of making the listener feel like an active ingredient of the music.”
- Billboard

“. . . a downright staple of indie rock”
- Pitchfork Media

“The Sea and Cake have reconfigured pop for today’s post-everything sensibilities, at once stripping it down and
broadening its language.”

- Alternative Press


BURTIS ASLA (B)
Gert Cools: gitaar, keyboard (Krakow)
Johan Ivens: gitaar
Herbert Claes: bas
Bart Ivens:
drum (Krakow)

* winnaar van Studio Brussels Demopoll 2006

Het Limburgse Burtis Asla is de nog relatief jonge band met Geert Cools en Bart Ivens (beiden ook in dienst bij Krakow) in de gelederen. Burtis Asla doet het zonder woorden maar weet daarom niet minder te imponeren. In 2005 brachten ze in eigen beheer een eerste cd uit. In de songs wordt de perfecte balans bewaart tussen rustige, atmosferische passages en snoeiharde uithalen. Bands als Explosions in the Sky, Mono en Mogwai zijn nooit veraf maar toch weet de groep zijn eigen geluid te bewaren.

http://www.burtisasla.be

 
 
 

DATUM: za 16 juni


AANVANG:
deuren: 20u00


INKOM:EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9