Deepsrof, Kiré, GHQ en Tom Carter spelen met termen als drones, raga’s, psych, blues, freefolk, Americana en noise. Ze delen met elkaar een ongebreidelde passie om creatief met deze muzikale elementen om te gaan... en komen elk met een hoogst eigen resultaat dat u uitvoerig kan ontdekken op deze concertavond.

TOM CARTER

Tom Carter kennen we natuurlijk van zijn unieke concerten met Charalambides (kunstencentrum BELGIE 2004, 2005, 2007). Naast dit duo, met partner Christina Carter, is hij actief in samenwerkingsverbanden als Badgerlore (met o.a. Ben Chasny, Grouper en Pete Swanson), Mudsuckers (met Robert Horton en Yellow Swans), Sarin Smoke (duo met Pete Swanson) en Zaika (met Marcia Bassett, zie GHQ). Maar Carters doorleefde psychbluesgitaar horen we geregeld ook terug in solowerk als ‘Root King’, een schitterend door merg en been snijdend stukje sologitaar en lapsteel voor het Eclipse-label uit 2003 en in ‘Monument’, een (re)release voor Kranky uit 2004 waar schroevendraaiers en effectenpedalen tot een indringende gitaarmuur leiden. Benieuwd wat Tom Carter in petto heeft voor dit unieke soloconcert !

http://www.kranky.net/artists/cartert.html


GHQ
Marcia Bassett (Double Leopards, Zaïmph, Zaika... ) en Steve Gunn vormen sinds 2002 de kern van GHQ, een bijzondere band die met gastmuzikanten als Pete Nolan (Magik Markers) en nieuwkomer Jon Trusinski een eigen stek verovert in de avontuurlijke muziekscene. Sterke releases als Cosmology of Eye (Time Lag, 2006) en Heavy Elements (Three Lobed, 2006) overtuigden ons eerder al dat een combinatie van rustige akoestische raga’s, freeform blow outs en vooroorlogse bluescovers kan leiden tot heerlijke luistertrips. 2007 was een vruchtbaar jaar voor GHQ. Met ‘California Night Burning Dreams/Live In Seattle’ (Not Not Fun), Crystal Healing (Three Lobed), Square Growth Sessions (Sloow Tapes) en Pale Heat of Summer (Heavy Blossom) brachten ze ongetwijfeld enkele van de betere release van het afgelopen jaar uit. Marcia Bassett was in 2006 te gast met Zaïmph in kunstencentrum BELGIE tijdens het Play Festival wat resulteerde in de Heavy Blossom-release ‘Zaïmph: Live in Hasselt’. De verwachtingen voor de doortocht van Basset en Gunn met GHQ zijn dan ook hoog gespannen.

http://www.ghqzone.org


KIRÉ
Kiré is de jongste telg aan de noiseboom van krokodillenland (kunstencentrum BELGIE, 2006). Zoals medekrokodil Dennis (kunstencentrum BELGIE, 2007) heeft Kiré een eerste solocdr op zak, getiteld ‘I doesn’t stop with eating’, een streepje oernoise dat hij graag live brengt in verrassende settings, zoals zijn huiskamer of hoog in een installatie tijdens Extra Sucky. Welke aftandse middelen hij meebrengt om zijn harsh geluid te genereren weten we vooralsnog niet en waar zijn performance zich zal situeren al helemaal niet. Wie weet voor de afwisseling gewoon op een podium... of net niet. Krokodillenland raamt een nieuwe coup op audioland in het voorjaar van 2008, maar voor het zover is willen we u Kiré zeker niet onthouden.

http://www.myspace.com/kkkrokodillenland


DEEPSROF
Alessio en Tiziano Di Turi blijven gedreven het Limburgse noisevirus verspreiden, met elektronische prullaria, drones en heavy distortion als handelsmerk. De doortocht van Deepsrof tijdens het Play Festival (kunstencentrum BELGIE, 2007) kreeg terecht het predicaat memorabel mee. Alessio’s samenwerking met Bayal op datzelfde festival en zijn interim als ‘Friend’ met Dennis Krokodil tijdens het Kraak-festival 2007 lieten verder de ruime invloeden en interesses zien van dit jonge muziekgeweld. Deepsrof bracht in 2007 ‘Matches for Lucifer’ en ‘Electric Madness’ uit op Di Turi Records en plant voor 2008, naast de verdere uitbreiding van het Di Turi-bolwerk, een nieuwe release in samenwerking met gouwgenoten Krokodillenland.

http://www.myspace.com/deepsrof
http://www.diturirecords.com 
 
 

DATUM: za 8 maart


AANVANG: 20u00


INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9