© Frédéric Brichau -  www.shootmeagain.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 zie onderaan voor het volledig programma

TRUMANS WATER
(US)

Een goedkope bas en een aftandse gitaar, meer hadden de gebroeders Branstetter eind ‘91 niet nodig om Trumans Water vlot te trekken. Eenmaal een drummer en een extra gitarist/zanger gevonden spuwden ze ‘Of Thick Tum’ (Homestead Records, 1992) uit, een muzikaal statement dat invloeden van Boredoms (kunstencentrum BELGIE, 2007), Sun City Girls en Sonic Youth succesvol liet gaarkoken met hectische flarden Beefheart en een gezonde dosis improv. De aandacht van opperdj wijlen John Peel werd al snel geprikkeld, een plaatsje op het Engelse Reading Festival werd verzekerd en er volgden maar liefst drie Peel Sessions.

Ondanks of misschien wel dankzij het uitblijven van het grote commerciële succes weet Trumans Water zich na vijftien jaar uitstekend recht te houden. Anno 2008 leggen Kirk en Kevin Brandstetter de laatste hand aan wat alweer hun vijftiende volwaardige release moet worden en maken ze zich op voor een nieuwe Europese tournee. Na meer dan een decennium als trio te hebben getourd en opgenomen, gaat Trumans Water opnieuw de hort op als viertal. Mike Coumatos (The Bugs, Crown Motel) gort de bas om en John Schier (Last of the Juanitas, Donald Wilson Quartet) vervolledigt op drums. Maak de borst alvast nat voor een rondje post-nuptial, squigglecore, voodoobillylovepunk, spazz rock in de zuiverste Trumans Water-traditie.

http://www.trumanswater.com

PUMICE (NZ)

Psychedelische popparels met een hoek af, dat is waar Nieuw-Zeelander Stefan Geoffrey Neville zich sinds het begin van de jaren negentig als Pumice in bekwaamt. Als eenmansorkest zet hij de sterke Nieuw-Zeelandse traditie in de alternatieve muziek met veel respect verder. Denk aan labels als Flying Nun of Bruce Russel’s Xpressway en aan bands of artiesten als Dead C, The Clean, Alastair Galbraith, Tall Dwarfs...

Op de succesvolle Pumice-release ‘Pebbles’ voor Soft Abuse uit 2007 weet Neville zijn invloeden mooi te verwerken in eenvoudige knetterende songs die met een verademende ruwheid worden gebracht. Jandek maar met een catchy riff en een streepje humor, of Moondog in een krolse bui, maar evenzeer Velvet Underground of, waarom niet, Sun City Girls zijn indicaties van hoe Pumice kan klinken. ‘Pebbles’ behoort zonder twijfel tot een van de betere releases uit 2007. Pumice lokte in 2005 al gelijkaardige lovende reacties uit met ‘Wordwide Skull’ voor het Belgische Audiobot. Deze collectie radioperformances laten Pumice live en op z’n puurst horen. Meer dan tijd dus om het podium te ruimen voor Pumice aan de vooravond van zijn nieuwe Europese tournee.

beluister de exclusieve audio-track op kwadratuur.be: http://www.kwadratuur.be/audio.php?id=658

http://www.softabuse.com/artists/pumice.html

THE BUGS (US)

The Bugs is Paul Haines en Mike Coumatos. Ze wisselen af tussen drum en gitaar, lenen hand- en spandiensten aan Trumans Water (Coumatos speelt voor deze tour mee met Trumans Water) maar hebben vooral een live status om u tegen te zeggen. Daniel Johnston en Jad Fairs Half Japanese, aangelengd met streepjes Buzzcocks, humor en een vleug Devo... dat is wat deze heren uit Portland al rammelend uit de mouw weten te schudden. De recente release voor Hovercraft Productions, eenvoudig getiteld ‘The Bugs’ (2007) geeft ons een goed idee van waar het met The Bugs naartoe moet en met singletitels als ‘Let’s Party with The Bugs’ (Tombstone 76, 1999) moeten we er verder geen tekening bij maken.

http://www.myspace.com/thebugsoogabooga

DATUM: vr 8 februari

AANVANG: 22u00

INKOM: EUR 9 / EUR 7 (leden)
inclusief film :
EASTERN PROMISES
Regie: David Cronenberg
of theater
' EDMOND' (naar David Mamet) door Cie HATSJIE van en met : Brecht Hermans en Dimitri Neefs

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be


PROGRAMMA VRIJDAG 8 FEBRUARI
18u00 expo
vernissage Fotografie
ism KTAII Hasselt  

20u00

podium EDMOND (naar David Mamet) door Cie HATSJIE van en met : Brecht Hermans en Dimitri Neefs
20u00 film EASTERN PROMISES - Regie: DAVID CRONENBERG
22u00 concert PUMICE (NZ) – TRUMANS WATER (US)  - THE BUGS (US)

PROGRAMMA ZATERDAG 9 FEBRUARI
19u00 expo
Fotografie
ism KTAII Hasselt

20u00

podium EDMOND (naar David Mamet) door Cie HATSJIE van en met : Brecht Hermans en Dimitri Neefs
20u00 film EASTERN PROMISES - Regie: DAVID CRONENBERG
22u30 party-
concert
BOMB THE BASS (Tim Simenon, new cd out april '08) + dj Jules X

PROGRAMMA ZATERDAG 9 FEBRUARI
IN HUIS HOSTE
Koningin Astridlaan 83, 3500 Hasselt

12u00
-
18u00

expo

video- en installatiewerk van HELEEN DECEUNINCK, LIEVE D’HONDT EN HANS WUYTS
i.s.m. KUNST IN HUIS


PROGRAMMA ZONDAG 10 FEBRUARI
IN HUIS HOSTE EN PAND KOLANIALE WAREN
Koningin Astridlaan 83-85, 3500 Hasselt
14u00
-
18u00
erfgoed
Pand Koloniale Waren ,
HET VERLEDEN IS NIETS MEERD DAN ONZE VOORSTELLING ERVAN
Thema : mondeling erfgoed 'Koloniale Waren'

12u00
-
18u00

expo

Huis Hoste,
video- en installatiewerk van HELEEN DECEUNINCK, LIEVE D’HONDT EN HANS WUYTS
i.s.m. KUNST IN HUIS