Blaine L. Reininger en Steven Brown vormden Tuxedomoon in 1977 in San Francisco. Als Peter Principle en Winston Tong de rangen vervolledigen is het tijd om hun nieuwe geluid los te laten op het door new wave gedreven publiek. Hun eigenzinnige, op drummachines, sax en viool gebaseerde, donkere maar tevens romantische songs weten de tijdsgeest perfect te capteren.

De jaren ’80 bracht de band door in Europa, waar ze vanuit de marge razendsnel één van de invloedrijkste bands in de muziekwereld werden. Het legendarisch nummer 'In A Manner Of Speaking' (1985) is daarvan een mooi voorbeeld. In ’88 kozen de muzikanten ervoor om elk hun eigen weg te gaan. Jaren later besloten ze om opnieuw samen te spelen met het album 'Cabin in the Sky' (2004) als resultaat. Hun plaat ‘No Tears’ uit 1979 werd zelfs, o.a. dankzij DJ Hell, een re-mix hit van formaat en hem vinden we ook terug op deze Tuxedomoon plaat als gast, samen met schoon volk als Tarwater (Kc BELGIE 1999 & 2003), John McEntire (Tortoise, Kc BELGIE,2012), Aksak Maboul, Marc Collin (Nouvelle Vague) en Juyman.

Dat Tuxedomoon thuis hoort in de reeks invloedrijke bands als Wire, A Certain Ratio, Minimal Compact (de afgelopen jaren allen te zien in Kc BELGIE) hoeft geen betoog. En wie er mocht aan twijfelen, ook Tuxedomoon en Blaine L. Reininger stonden eerder reeds op het BELGIE-podium : Blaine L Reininger solo in 1997, en Tuxedomoon als band in 2003 ! Naar aanleiding van 25 jaar Kc BELGIE konden we niet aan de verleiding weerstaan en zijn we vereerd om deze pioniers van de cult opnieuw een podium te mogen bieden.

Het recentste wapenfeit van Tuxedomoon is het album ‘Pink Narcissus’. De band nam deze instrumentale soundtrack bij de gelijknamige cultfilm van James Bidgood uit 1971 reeds op in 2011, maar bracht de plaat pas dit jaar in beperkte oplage uit op vinyl. Dit ter gelegenheid van Record Store Day. Tijdens de nieuwe Tour 2014 speelt Tuxedomoon in originele bezetting een selectie uit deze nieuwe plaat. Maar wees gerust, hun set zal doorspekt zijn met historisch materiaal; bekende en minder gekende songs zullen de revue passeren. De tour is een gigantisch succes. Voor wie hun eerdere passages in Kc BELGIE heeft gemist : verzeker u snel van een ticket via onderstaande ticketmatic link !

Bekijk de aankondiging in HBVL (18/12/2014) >> Klik hier <<

http://www.tuxedomoon.com

 

Support : GEORGIO VALENTINO

Line up:

- Georgio 'the Dove' Valentino (Voice, 4-, 6- and 12-string guitars)
- Patrizia F. (Bass guitar)
- Benjamin Meunier (Drums)


© Fabienne Cresens

Georgio 'The Dove' Valentino neemt het voorprogramma voor zijn rekening. Valentio is een zwerver op verschillende vlakken. Hij is van Grieks-Amerikaanse oorsprong, geboren in Florida, woonde in Detroit en verhuisde naar Brussel. Ook op artistiek vlak is hij van alle markten thuis. Zijn nummers zijn geen ballads of ook geen rock, maar "they are extraterrestrial chamber pieces, with passages of glacial, almost abstract meditation sporadically interrupted by apocalyptic convulsion." Tot slot: Wist u dat dat onder meer Tuxedomoon's Blaine L Reiniger en Luc Van Lieshout deel uitmaken van La Société des Mélancholiques, Georgio's begeleidingsband...

Website:
http://www.georgiothedovevalentino.com

Jan Denolet op Dark Entries over Georgio 'The Dove' Valentino
en de nieuwe dubbel LP 'Mille Plateaux' :
http://www.darkentries.be/nl/cds/georgio-the-dove-valentino-mille-plateaux-2lp-/

 

 
 
 

DATUM:
vr 19 december 2014

DEUREN:
19.00 u.

AANVANG:
20.00 u

INKOM:
ONLINE TICKETS
EUR 11 (leden BELGIE) / EUR 14

KASSA:
EUR 13 (leden BELGIE) / EUR 16