We schrijven 1995. Zonder podium of PA debuteert Vandal X met een knaller van een concert in ‘zaal’ BELGIE: radicaal ‘over the top’. De allereerste Limbomania editie zag nog groen achter de oren, de aftandse en overstuurde cassette van de heren Boes en Timmermans belandde regelrecht in de prullenmand. Amper een jaar later concerteerde Vandal X opnieuw in kunstencentrum BELGIE, vanuit jeugdige arrogantie geafficheerd als toekomstige winnaars van Limbomania 1997. Vandal X overrompelde het BELGIE-publiek... en blies daarna tijdens de tweede Limbomaniafinale alle tegenstand op een hoopje. Enkel het vetorecht van een onthutst jurylid onthield hun van goud...

Dertien jaar later dendert dit Limburgse noisey powerduo nog steeds op volle kracht doorheen muziekland. Podia werden gedeeld met bands als Fugazi, Tomahawk, Girls against Boys, Sonic Youth, Trans Am, Unsane, Barkmarket en Alec Empire. Mauro Pawlowski trok de cd-stroom op gang door de productie van ‘Little Man’s Blues’ (1997) voor zijn rekening te nemen en Shellacs Steve Albini zat achter de knoppen voor ‘Songs of The Heart’ (1999).

Na het vertrek van drummer Jo Boes en de interim van Dave Schroyen (Evil Superstars, Millionaire) op ‘13 Basic Hate Tracks’ (2002), wees gitarist Bart Timmermans de drumstoel definitief toe aan Gunther Liket. De tandem bouwde een eigen studio met de overduidelijke naam ‘Louder Than Anyone’. Het eerste resultaat ‘Two Man Army’ (2005) was dan ook een geleid noiseprojectiel dat zijn doel niet miste. Vlas Vlegas Records, het label dat schoon volk als Hitch, Amenra en Ansatz der Maschine onderdak biedt, werd lyrisch van zoveel oerkracht, tekende de band en liet ‘Instant Dislike’ (2007) op ons los.

Anno 2008 keert Vandal X terug naar de thuisbasis om de nieuwste worp ‘All Lined Up Against The Wall’ voor te stellen. Ondertussen reeds het zesde stuk sonisch onkruid dat bij vookeur wil woekeren in onschuldige oren ! Voor deze bijzondere gelegenheid krijgt elke betalende bezoeker een exemplaar van de gloednieuwe cd mee naar huis. En dat zal met DJ Tamashot ongetwijfeld in de late uurtjes zijn... Er bij zijn is dus de boodschap !

http://www.myspace.com/vandalx666

 

 
 
 

DATUM: vr 28 november

AANVANG: 20.30 u.

INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9 :
= INCLUSIEF DE NIEUWE CD !