J. Mascis van Dinosaur Jr. en Stephen O’Malley van Sunn O))) (kc BELGIE, 2005) bestijgen het BELGIE-podium met hun respectievelijke bands ‘Witch’ en ‘Æthenor’. Beide heren lieten ons weten dat het hier niet gaat om vluchtige zijprojecten. ‘Witch’ en ‘Æthenor’ zijn volwaardige bands met een sterke eigenheid waarin ze hun muzikale queeste resoluut kunnen verder zetten. We voegen daar, enkel om u te plezieren, de eerste hoofdknik van de avond aan toe met de nieuwe lichting Zweedse psychrock van Graveyard !


WITCH feat. J. Mascis, Dave Sweetapple,
Asa Irons & Kyle Thomas


Hardrock was wat gezworen vrienden J. Mascis en Dave Sweetapple dreef om in 2006 met ‘Witch’ te starten. Met Asa Irons en Kyle Thomas van het freefolkcollectief ‘Feathers’ vonden ze gedreven medestanders. Mascis mocht zijn 28” basdrum eindelijk -sinds Deep Wound half de jaren tachtig- terug van stal halen. In 2006 bracht Tee Pee Records de titelloze debuutplaat uit. De klassieke metalsound van bands uit de vroege jaren zeventig kreeg een stevige bolwassing op deze eersteling. Dat het rockt als de pest hoorden en zagen we ook op de live ‘Witch’-dvd uit 2007. De tweede volwaardige ‘Witch’-cd ‘Paralyzed’ is letterlijk vers van de Tee Pee-pers (maart, 2008). Punk en hardrock versmolten tot een onhoudbare rifftrein is wat we horen. Live zal het niet anders zijn !

http://teepeerecords.com/bands/witch/index.php

Witch review op CMJ:
http://prod1.cmj.com/articles/display_article.php?id=60047402

ÆTHENOR feat. Stephen O’Malley of SUNN O)))

Stephen O’Malley (Sunn O))), KTL... ), Daniel O’Sullivan (Guapo) en Vincent De Roguin (Shora) vormen de kern van Æthenor. Dit duister gezelschap weet de bombastische exploraties van de individuele leden en hun bands te kanaliseren tot een schitterende auditieve sensatie. Drones en subtiele percussie trachten zich recht te houden in een kolkende zee van donkere klanken. Na ‘Deep in Ocean Sunk the Lamp of Light’ (2006) is er nu ‘Betimes Black Cloudmasses’ (april 2008), alweer voor het VHF-label (Jack Rose, Vibracathedral Orchestra, Sunroof... ). Een derde Æthenor-release, met gastbijdragen van o.a. David Tibet, zal nog in 2008 het licht zien. O’Malley, De Roguin en O’Sullivan laten zich voor dit concert bijstaan door freejazzdrummer Steve Noble en zanger Kristoffer ‘Garm’ Rygg van de legendarische Noorse band Ulver.

http://aethenor.blogspot.com

GRAVEYARD

Dat Zweedse bands psychedelisch kunnen rocken weten we al sinds de doortocht van Träd Gräs Och Stenar (kc BELGIE 2005, 2007). Vanuit Gothenburg laten de jongens van Graveyard psychedelica, folk en blues lustig met elkaar clashen. Cream, Black Sabbath en Blue Cheer zijn referenties zonder al te sterk aan het plunderen te gaan. Dat is wat we horen op de titelloze debuutschijf voor het Amerikaanse Tee Pee Records dat eveneens de thuishaven is van Witch, High on Fire, Earthless en Entrance.

http://teepeerecords.com/bands/graveyard/index.php

 
 
 
DATUM: za 19 april


DEUREN:
18u30
AANVANG:
19u00!


INKOM: Voorverkoop: EUR 10 - Gigaswing Hasselt !
Kassa of reservatie: EUR 10 (leden BELGIE) / EUR 12

VVK GEWENST of RESERVATIE via belgie@skynet.be of 011/22.41.61