KYLE BRUCKMANN'S WRACK (US)
Feat. Tim Daisy, Jason Stein,
Anton Hatwich,Jen Clare Paulson
+
       JOHN BUTCHER & JOACHIM BADENHORST (UK/BE)
KYLE BRUCKMANN’S WRACK

Kyle Bruckmann (hobo, Engelse hoorn), Jason Stein (Basklarinet), Tim Daisy (drum), Anton Hatwich (bas), Jen Clare Paulson (altviool)

Met de schitterende nieuwe cd Cracked Refraction voor Porter Records (zie ook Nate Wooley, Taylor Ho Bynum, Henry Grimes...) laat de Amerikaanse, in San Franscisco residerende hobo- en Engelse hoornspeler Kyle Bruckmann, een derde Wrack-release op ons los. Sinds 2002 brengt dit gezelschap een verrassende combinatie van stijlen en genres. Van jazz over klassieke modernismen en improvisatie, met een stevige dynamiek die rechtstreeks schatplichtig is aan de Afro-Amerikaanse jazzerfenis, dat is waar dit bijzondere gezelschap voor staat. Bruckmann verkastte in 2003 vanuit Chicago naar San Franscisco, maar omringt zich met een uitgelezen gezelschap van ex-stadsgenoten (Stein, Daisy, Hatwich) die Motives for Jazz en kunstencentrum BELGIE de afgelopen jaren al menig hoogtepunt wisten te bezorgen met bands als The Vandermark 5, The Rempis Percussion Quartet, The Engines.

Het ongewone instrumentarium, de hoge graad van toegankelijkheid, de bijzondere kruisbestuiving tussen klassiek en jazz en de dunne lijn tussen improvisatie en compositie die door Bruckmann, Daisy, Stein, Hatwich en Paulson met gemak en veelvuldig wordt overschreden, maakt van Wrack een uitzonderlijk gezelschap. Uiteraard knettert het live nog meer dan op een geluidsdrager. Afspraak op 5 mei dus voor het Europees debuut van Kyle Bruckmann’s Wrack. 

www.kylebruckmann.com/projects/wrack

> Luister naar een track uit de nieuwe Wrack-cd ' Cracked Refraction' via Kwadratuur.be


JOHN BUTCHER & JOACHIM BADENHORST

John Butcher (tenor- en sopraansaxofoon), Joachim Badenhorst (tenorsaxofoon, basklarinet, klarinet)

De Engelse saxofonist John Butcher groeide sinds begin jaren tachtig uit tot een van de meest invloedrijke muzikanten uit de improvisatiescene. Toch schuwt hij compositie niet en laat hij regelmatig elektronische klanken toe in zijn weergaloos saxspel. Hij is wereldwijd een geliefd sparringpartner - denk aan zijn samenwerkingen met o.a. Derek Bailey, John Stevens, Gerry Hemingway, Gino Robair, John Edwards, Toshimaru Nakamura, Eddie Prevost, Paul Lovens, Phil Minton, AMM,... - en ging gretig in op het voorstel om, voor het eerst, een spontane samenwerking aan te gaan met de jonge Belgische tenorsaxofonist en rietspeler Joachim Badenhorst.

Badenhorst pendelt tussen New York, Chicago en Antwerpen, speelde enkele markante concerten met het Han Bennink Trio en scherpte in 2011 verder zijn zin voor muzikaal avontuur aan door samen te werken met mensen als Spencer Yeh en Dennis Tyfus. Hij gaat dan ook met open vizier de samenwerking met John Butcher, een van zijn lichtende voorbeelden, tegemoet.

http://www.johnbutcher.org.uk | http://www.joachimbadenhorst.com 


 
 
 

DATUM
za 05 mei 2012

AANVANG
20.00 u.

INKOM


VvkTicketmatic: EUR 8 (leden BELGIE & MfJ) / EUR 10

Kassa: EUR 9 (leden BELGIE & MfJ) / EUR 11