WREKMEISTER HARMONIES (US)
feat. CHRIS BROKAW (COME/CODEINE)


switchback
                                                                                                                                      © Jaimin Townsely

Sinds 2006 creëert JR Robinson een unieke samensmelting tussen sonische geluiden en beelden opgenomen in musea en op unieke buitenlocaties. Hij zoekt daarbij geregeld de interactie met live muziek. Zo werkte hij voor zijn eerste projecten al met diverse muzikanten als Ken Vandermark, David Yow (Jesus Lizard), Mark Shippy en Pat Samson (US Maple), Matt Carson, Nate McBride, Fred Lonberg Holm, John Herndon en Jeff Parker van Tortoise en Azita.

De gloednieuwe release You've Always Meant So Much To Me (Thrill Jockey, juni 2013) werd specifiek geschreven voor de filmbeelden die Robinson maakte in het gedecimeerde industriële wasteland van Detroit, het Californische woestijnpark Joshua Tree en de door de mens verwoeste oerbossen van Tasmanië. In 2012 bracht hij een reeks voorname muzikanten uit de black metal en experimentele scene als Jef Whitehead van Leviathan, Sanford Parker en Andrew Markuszewski van Nachmystium, Jamie Fennelly (Mind Over Mirrors), Mark Solotroff van Anatomy of Habit en Bruce Lamont van Yakuza samen voor een live performance op deze beelden in het Museum of Contemporary Art in Chicago, gevolgd door een studiosessie in Steve Albini's Electrical Audio studio. De verstilde kracht en de de beklijvende beelden van de visuals worden weerspiegeld in de muziek. Reflectieve drones, groeien gestaag aan tot een donderende massa. Percussieve elementen laten de klankenstorm kantelen van rouwend naar dreigend om uiteindelijk weg de drijven in een oneindige stilte.

JR Robinson trekt Wrekmeister Harmonies nu opnieuw vlot om met de gloednieuwe release en de unieke beelden onder de arm enkele Europese locaties aan te doen. Voor deze unieke gelegenheid brengt hij Chris Brokaw mee, die met de indiebands Come en Codeine eerder al een onuitwisbare stempel wist te drukken op de alternatieve muziekscene.


                     CHRIS BROKAW (COME/CODEINE)
   

Chris Brokaw is allicht het best bekend van zijn drumwerk voor de invloedrijke slowcoreband Codeine en voor zijn gitaarbijdragen bij Come begin jaren negentig. Vanaf 2001 focust hij zich op solowerk dat gaat van full on rock, over akoestische 6- en 12-string exploraties naar abstracte gitaarscapes. Doorheen de jaren werkte hij samen met goed volk als Thurston Moore, Evan Dando, Christina Rosenvinge, Jennifer O'Connor, Rhys Chatham, Steve Wynn, Alan Licht, GG Allin en Johnny Depp. Momenteel werkt hij met bands als Wrekmeister Harmonies, The New Year en The Empty House Cooperative. Hij vormt op regelmatige basis een duo met Geoff Farina (ex-Karate), tourt met The Lemonheads en startte het nieuwe duo The Catamites met Stephen O'Malley van Sunn O))).
                                      
 
 

DATUM:
za 19 okt 2013

AANVANG:
20.00 u

INKOM:
ONLINE TICKETS
EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9

KASSA:
EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10