Franz Treichler: Zang, gitaar
Alain Monod (aka Al Comet): Gitaar, Sitar
Bernard Trontin: Percussie
Vincent Haenni: Gitaar

The Young Gods debuteerde in 1987 met een opvallende titelloze schijf die donkere elektronica, samples, vermangelde gitaren, donderende drums en een doorleefde stem tot een intens en vernieuwend geheel wist te bundelen. De naam van de band ontleende dit Zwitserse trio aan een EP van Michael Gira’s The Swans. Het zijn aanvankelijk dan ook new wavers, goths, punks en industrial heads die The Young Gods op handen dragen. Met beklijvende nummers als ‘Did You Miss Me?’, ‘Envoyé’, ‘I’m The Drug’, ‘El Magnifico’ en ‘Skinflowers’ groeide echter gestaag de wereldwijde erkenning bij een groot publiek. Artiesten als David Bowie, Mike Patton, The Edge, The Chemical Brothers, Tool, Nine Inch Nails vermelden The Young Gods geregeld als belangrijke invloed en bevestigen de verworven status van deze uitzonderlijke band.
THE YOUNG GODS unplugged - Zürich 2006 © jeanmarmeisse.com

In november 2006 speelde The Young Gods voor het eerst een volledig akoestische set tijdens de voorstelling van het -inmiddels uitverkochte- boek ‘Truce Diaries - The Young Gods’. De gekende nummers kregen een psychedelische folkblues-behandeling mee en klonken verrassend anders, maar nog steeds overduidelijk Young Gods. De combinatie van de akoestische Young Gods-songs met opmerkelijke covers van Suicide ‘Ghost rider’, Radiohead ‘Everything in its Right Place’ en Jimi Hendrix ‘If Six was Nine’ genereerde bij de bandleden en het aanwezige publiek een onverklaarbare energie. Hoewel gekend als pioniers van de elektronische (pop- en rock)muziek, leek de stap om akoestische versies van hun beste songs op te nemen een logische en waardevolle beslissing en daar zijn wij niet rouwig om. Het ijzersterke resultaat heet ‘Knock On Wood’, zag het levenslicht in april 2008 via PIAS en wordt op 11 oktober live voorgesteld door de drie-eenheid Treichler, Monod, Tronti aangevuld met gelegenheidsgitarist Vincent Haenni

Na drieëntwintig jaar klopt het hart van The Young Gods intenser dan ooit tevoren en weet deze door de pers bestempelde ‘Velvet Underground van het industrial genre’ nog steeds moeiteloos de jonge concurrentie te overklassen.

http://www.younggods.com
http://www.myspace.com/theyounggods

DATUM: za 11 oktober
AANVANG: 20u00
INKOM: EUR 10 (leden BELGIE) / EUR 12
RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22.41.61