BEYONDERGROUND
EXPO

JULES JULIEN (FR, illustraties)
+
RESULTATEN LIVE PAINTING

POINTDEXTR
(BE) - SAUERKIDS (NL) - WASTED RITA (PT)
PATRICK KRAFFT
(UK) - UGO GATTONI (FR) - AI KOHNO (JP)
JOB WOUTERS/LETMAN (BE)


De expo loopt t.e.m. za 18 mei 2013, toegankelijk op activiteitsdagen (zie agenda) vanaf 19.00 u.                                                                                                                             © foto Manon Wethley

Naar aanleiding van het tweedaags creatief festival Beyonderground, met focus op grafisch ontwerp, illustratie, performance en muziek dat op 26 en 27 april zijn beslag kreeg in kunstencentrum BELGIE, kan u nog tot en met zaterdag 18 mei het uitdagende illustratief werk van de Franse illustrator, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar Jules Julien ontdekken. Jules Julien werkt en leeft in Parijs. Zijn opmerkelijk illustratief werk stelt de realiteit van de ons omringende wereld in vraag. Hij ensceneert een wereld waarin symbolen versmelten met het bevreemdende en anekdotische dat hij zorgvuldig verschuilt achter uiterst nauwgezette tekeningen. Vanuit zijn persoonlijke artistieke zoektocht weet hij met zijn illustratief en grafisch werk internationaal de aandacht te trekken. Hij stelt wereldwijd tentoon in galeries als Rise (Berlijn), Mural (New York) en Diesel Art Gallery (Tokyo), ziet zijn werk gepubliceerd bij Taschen, Laurence King Publishing en Gestalten en creëert commerciëel werk voor gerenommeerde klanten als Diesel, Acer Computer, Grazia Magazine en Sony Playstation.

www.julesjulien.com


Aanvullend op de illustraties van Jules Julien zijn ook de resultaten van de Live Painting-sessies te bezichtigen die het internationaal gezelschap designers, illustratoren en beelden kunstenaars Pointdextr, Sauerkids, Wasted Rita, Patrick Krafft, Ugo Gattoni, Ai Kohno en Job Wouters/Letman tijdens de Beyonderground tweedaagse realiseerden.

Pointdextr | Sauerkids | Wasted Rita | Patrick Krafft
Ugo Gattoni | Ai Kohno l Job Wouters/Letman

Spraakmakende internationale events als Sound in Motion (1999, 2001), Open Circuit: Dramarama (2006) en Open Circuit: Extended (2012) met toonaangevende grafisch ontwerpers, illustratoren en kunstenaars als The Designers Republic, Matt Pyke, Ian Anderson, Bon Gout, Paperrad, Shoboshobo, Knust, Seripop, Mat Brinkman en de publicatie van grafisch werk - ontworpen voor kc BELGIE door grafisch ontwerper Pascal Cools - in magazines als Creative+, drukwerk als 1000 More Graphic Elements en een nominatie voor de European Design Awards 2007 bezorgden kc BELGIE (inter)nationaal een stevige reputatie.

De ideale voedingsbodem zo bleek om gastheer te worden van het creatief festival Beyonderground, een gloednieuw Limburgs initiatief dat een nieuwe internationale lichting grafisch ontwerpers, illustratoren, beeldend kunstenaars en muzikanten wist te verenigen tijdens twee dagen van lezingen, workshops, animaties, concerten en performances. Met de expo van Jules Julien, Sauerkids, Wasted Rita, Patrick Krafft, Ugo Gattoni, Ai Kohno en Job Wouters/Letman krijgt deze tweedaagse nu een uitdagende verlenging.


De Morgen - Beyonderground Festival Review 29/04/2013
 
 
 


DATA:

van vr 26 apr t.e.m. za 18 mei 2013

AANVANG:19.00 u.

INKOM: Gratis !

De expo loopt t.e.m. za 18 mei 2013, toegankelijk op activiteitsdagen (zie agenda) vanaf 19.00 u.