Vier mannen op afzondering in een blokhut met slechts 250 gram spirelli, een zakje spaghettimix en een fles of zes Bordeaux... Het laat zijn sporen na. Maar, Hoera! Ze zijn terug. Gedaan met imaginaire vrienden en onbeantwoorde liefdes. Aan de hand van beeldend werk openen ze de dialoog met elkaar, met andere kunstenaars en met de toeschouwer. Escapisme en religie, maar evengoed consumptie en archaïsche kracht vormen actuele inspiratiebronnen voor deze nieuwe generatie kunstenaars.

Tijdens de vernissage vindt tevens de try-out plaats van BEATS PER EMOTION, een performance waarin de interactie tussen publiek en performer centraal staat. Fixitman (www.Worldinvaders.com) en Dj Serge zorgen voor de nodige beats.

Beeldende kunststudenten van de PHL Hasselt Reg Carremans (4de jaar mixed media), Thomas Odeurs (4de jaar mixed media), Tim Geelen (4de jaar beeldhouwkunst), Jo Lemmens (3de jaar mixed media) en Mike Carremans (1ste jaar mixed media) slaan de handen in elkaar om zich met hun werk te profileren in de dynamiek van kunstencentrum BELGIE, waar het samenkomen van beeldende kunst, performance, dans, theater, film en muziek in al zijn gelaagdheden wordt gestimuleerd. Hoera, we zijn terug! werd spontaan geconcipieerd buiten de schoolse context. De analyse van de hedendaagse kunst, bezoeken aan tentoonstellingen en de interesse voor muziek, theater, film en performances stimuleerde dit alsnog naamloze vijftal om het heft in eigen handen te nemen en een onvoorspelbare stap te wagen in de publieke kunstbeleving. Hoera, we zijn terug! of frisse impulsen van een nieuwe generatie...

 

 
 
 

DATUM: Vernissage vr 14 mei

AANVANG: 20u00

INKOM: gratis
De expo loopt van vr 14 mei t.e.m. za 29 mei tijdens de openingsuren van BELGIE!