Op het moment van de oorlogsdreiging in Irak (op 20 maart juist een jaar geleden) namen Wolfgang Zurborn en Tina Schelhorn van de Lichtblick galerij in Keulen het initiatief om een website op te starten. Het moest een fors statement worden tegen elke vorm van oorlog en voor vrede. Internationaal werd de vraag gesteld om foto's en ander beeldend werk naar de site te sturen. De oproep werd massaal beantwoord en imagesagainstwar.com groeide in korte tijd uit tot een sterk forum met een miljoen hits per maand en een online-tentoonstelling van duizenden foto's. Een selectie uit deze online-tentoonstelling was reeds te zien in Berlijn, Rome, Brescia, Brussel en nu ook in Hasselt.

Oxfam-Wereldwinkel engageerde zich om imagesagainstwar.com naar Hasselt te halen en lanceerde een oproep aan Limburgse en Belgische fotografen om deel te nemen. Het thema is oorlog en vrede in de ruimste zin van de betekenis. Naast individuele (internationale) deelnemers vinden we werk terug van studenten van de Provinciale Kunsthumaniora, Kunstschool Genk, KTA2 en de Stedelijke Academie Hasselt (fotokunst). De tentoonstelling bevat dus enerzijds een selectie uit de oorspronkelijke expo van de website en anderzijds een selectie uit de regionale en Belgische productie die ook een aparte online-galerij krijgt op de www.worldshake.org website.

De centrale expositie staat dus in kunstencentrum BELGIE en wordt omkaderd met aangepaste live muziek. Een verdere selectie is te bekijken op diverse locaties in Hasselt. Voor bijkomende informatie over imagesagainstwar.com kan u terecht bij Steven Schepers op 011/22 83 32 of via hasselt@oww.be en bij Karel Van Gerven op 089/35 13 38 of via karel.van.gerven@village.uunet.be.

http://www.imagesagainstwar.com
http://www.worldshake.org

 

 
 
 

DATUM: Vernissage vr 2 april

AANVANG: 20u00

INKOM:

Gratis !
De expo loopt van vr 2 april tot en met za 24 april tijdens de openingsuren van BELGIE