Geertje Ramaekers, Vrije Grafische Kunsten, Thema: "Herinneringen"

Het steeds terugkerend motief in de etsen zijn lege ruimten, ruimten als dragers van herinneringen. Enerzijds worden zo herinneringen vorm gegeven, anderzijds kunnen ze opgevat worden als universele herinneringen van iedereen.

Hanna Bergmans, Vrije Keramische Kunsten, Thema: "Schaduwen van de geest"
In de werken worden menselijke kenmerken verwerkt met abstractie. Deze mensvormen verwijzen naar de geest, hersenen, ziel. Het zijn opgeblazen wezens waarmee de complexiteit van de geest wordt weergegeven.

Marianne Bellen, Vrije Keramische Kunsten, Thema: "Lichaamsconservatie"
Het conserveren van lichamen keert in vele culturen terug. Deze werken gaan over het doorgronden van lichaamsconservatie en is een interpretatie op de rituelen van de Oud Egyptische cultuur.

Clara Schoofs, Vrije Keramische Kunsten, Thema: "Het lichaam is de boodschap"
De uitdrukkingsmogelijkheden van het menselijk lichaam als inspiratiebron. De kleur is hierbij onmisbaar en wordt in functie van de expressie gebruikt.

Tim Thys, Toegepaste Keramische Kunsten, Thema: "Eyesolated"
De isolatie van de mens met de natuur. In dit werk wordt vanuit een biologisch-evolutionair standpunt voor een hernieuwing van respect voor de natuur gepleit.

Hilde Heleven, Glaskunst, Thema: "Aftakeling"
Aftakeling is iets dat iedereen overkomt. Het lichaam ondergaat een metamorfose die onherroepelijk is. Deze werken zijn een onderzoek naar de omzetting van bepaalde menselijke ervaringen in het materiaal 'glas'.

Sofie Jansen, Glaskunst, Thema: "Herinneringen"
Herinneringen als algemeen gegeven, als onderdeel van het persoonlijke en het collectieve geheugen, maar herinneringen ook als persoonlijk en individueel gegeven.

Elfie Deleu, Glaskunst, Thema: "De Vrouw"
Uit de kunstgeschiedenis blijkt de voorstelling van de vrouw als ideale schoonheid. Het sensuele in de werken wordt gecombineerd met vormen die ontleend werden aan het plantenrijk.
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
   

 
 
   

 
 
 
DATUM:  Vernissage
vr 20 juni


AANVANG: 20u

INKOM: Gratis
De expo loopt van vr 20 juni tot en met za 28 juni tijdens de openingsuren van BELGIE + extra te bezoeken op wo 25 juni van 13u00 tot 18u00 vr 4 en za 5 juli van 19u00 tot 23u00