+ beeldend werk 5° jaars Kunstschool Genk

+ JOKKE SCHREURS 'SOLO - CD presentatie'


Patrick De Spiegelaere studeerde foto, film en grafiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent. Hij werkte als persfotograaf voor dag- en weekbladen (o.a. Knack, De Morgen, De F.E.T. en de Volkskrant), is actief in de theater- en muziekwereld (muziektheater Lod, De Tijd, De Bottelarij, Raymond van het Groenewoud e.a.). en is huisfotograaf bij de Belgische folk- en wereldmuziekgroep Oblomow. Dit jaar focust Patrick De Spiegelaere (PDS) op Fausta, één van de vele dappere vrouwen, die actief tracht de levensomstandigheden van Tanzaniaanse vrouwen te verbeteren. De zwart-wit foto's van PDS volgen de voetsporen van Fausta. Ze geven een uniek beeld van het dagdagelijkse Tanzania. Geen exotisme maar beelden van waardige mensen, puur, zonder franje. PDS geeft daarmee een gezicht aan mensen die we normaal niet kennen. Fausta reisde samen met PDS o.a. naar Zanzibar. Dit eiland voor de Oost-Afrikaanse kust werd tot de vorige eeuw gebruikt voor slavenhandel. Sinds enkele jaren vraagt Vredeseilanden aan fotograaf Patrick De Spiegelaere om de mensen achter hun campagne in beeld te brengen. Volwaardige artistieke projecten en ernstig sociaal engagement sluiten elkaar dus niet uit. Via het geportretteerde onderwerp tracht de Vredeseilanden organisatie de Tanzaniaanse vrouwen een stem te geven.

http://www.despiegelaere.com
http://www.vredeseilanden.org

Geïnspireerd op het werk van Patrick De Spiegelaere werkten de 5de jaars beeldende vorming van de kunstschool van Genk een expo uit. In hun werken gaan ze op zoek naar parallellen en tegenstellingen in de cultuur in België
en de cultuur in Tanzania.
http://www.kunstschool-genk.be

JOKKE SCHREURS
'SOLO - CD presentatie'

Met de cd 'Muziek van voor den Oorlog'(2002) maakte het Jokke Schreurs Trio een bescheiden statement tegen de retoriek van Bush na de gebeurtenissen van 11 september. Enkel Europese muziek sierde deze release opgenomen in het gezelschap van o.a. gastzanger Guido Naessens en te horen op het BELGIE podium in maart 2002. In december verschijnt er een solo cd met eigen composities en veel nieuwe, verrassende keuzes. Alle projecten van Jokke Schreurs waaronder Tanguedia, het programma met Warre Borgmans en Karel Vingerhoets en het Jokke Schreurs Trio lopen als een trein maar af en toe tijd maken om zonder een groep met volle teugen te genieten van compositorische vrijheden en spontane arrangementen is een ware verademing voor een druk bezet muzikant als Schreurs. Het programma dat hij brengt naar aanleiding van zijn nieuwe solo cd, zal dus een aantal aangename verrassingen bevatten en naast eigen werk ook muziek van Duke Ellington, Baden Powell en Django Reinhardt.

 
 
 

DATUM: Vernissage vr 19 december

AANVANG: 19u00
AANVANG CONCERT: 21u00

INKOM: Gratis
De expo in kader de FASTFOOT-tour,loopt van vr 19 dec. t.e.m. za 17 jan. 2004 tijdens de openingsuren van BELGIE!