STart #1

presenteert
EMMELIEN MORETTI - MARA VIVARELLI
KATRIEN CLAES - LOES EVERAERT

schilderijen - fotografisch werk - illustraties - mixed media - videokunst                                                                                       Emmelien Moretti - Canvas Collectie 2012


STart staat voor Samenkomst en Tentoonstelling van kunst (art). Als gloednieuw initiatief van een groep jonge Limburgse kunstenaars gaat STart actief op zoek naar mogelijkheden om beginnend talent kansen te geven. Deze eerste groepsexpo in kc BELGIE is tevens een oproep aan jonge kunstenaars om zich kenbaar te maken, voorstellen te formuleren en deel te nemen aan toekomstige initiatieven. STart staat dus voor een nieuwe dynamiek die een leemte voor jonge creatievelingen pro-actief wil invullen.

Loes Everaert experimenteert in haar beeldend werk met vrouwelijke lichaamsvormen. Het lichaam verandert, ver - en hervormt zich voortdurend, wordt aanhoudend gerecycleerd. Emmelien Moretti maakt in haar schilderijen een abstractie van architectonische vormen en geeft ze een plek in de ruimte. Haar foto's zijn diezelfde abstrahering, maar dan als fragmenten, videostills uit gemaakte installaties die niet langer meer bestaan. Ze vertellen abstract en samengevat welke uitstraling die installatie voortbracht. Katrien Claes combineert structuren en patronen uit de natuur met constructies en materialen uit de architectuur. Zo maakt ze een ongrijpbare wereld begrijpelijk via ogenschijnlijke rust, eenvoud en schoonheid maar haalt met herhaling en een onderliggende complexiteit dat gegeven weer onderuit. Mara Vivarelli zoekt in haar fotowerk naar een perfecte balans tussen het esthetische en het alledaagse.

Behalve Loes Everaert, die een Master behaalde in de Vrije Beeldende Kunsten, beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen deelt de groep Limburgse kunstenaars voor deze eerste groepstentoonstelling van STart een opleiding Vrije Kunsten en Grafische Vormgeving aan het Sint-Lucas in Antwerpen. Emmelien Moretti en Mara Vivarelli behaalden er hun Master Vrije Kunsten en Audiovisuele Vormgeving, respectievelijk in de richtingen Schilderkunst - Mixed Media en Schilderkunst - Fotografie en Katrien Claes een Bachelor Vrije kunsten en Audiovisuele Vormgeving, richting Schilderkunst.

 
 
 

DATUM:
vernissage
za 9 februari

AANVANG:
21.00 u.!

INKOM: GRATIS !

De expo loopt t.e.m. za 30 maart 2013 op activiteitsdagen van kc BELGIE vanaf 19.00 u (zie agenda New Releases of website).