een locatieproject van Peter Geeraert, Maarten Van Luchene en Kristof Meers
productiehuis Kunstencentrum BELGIE

Kristof Meers (Meester in de Beeldende Kunsten), Maarten Van Luchene (Meester in de Beeldende Kunsten) en Peter Geeraert (Laureaat HISK 2005) installeren zich in het productiehuis van Kunstencentrum BELGIE van 13 maart t.e.m. 25 maart. Experimenteren, vertrekkend van de ‘naakte’ ruimte is het uitgangspunt. Hierdoor wordt de omgeving een vrijplaats voor drie individuen die elkaar inspireren. AM·BI·ANCE is dan ook een continu proces, een wisselwerking tussen kunstenaars en de 'naakte' ruimte, dat kan resulteren in zelfstandige, individuele kunstwerken, één gemeenschappelijk (afgewerkt) kunstwerk of een woekering van beelden… Niet zonder belang is de rol van de toeschouwer. Enerzijds kan de ruimte worden betreden met de gedachte dat de werken ontstaan zijn in de beschreven situatie. Anderzijds maakt de toeschouwer dan weer een essentieel deel uit van het project, van de 'ambiance' als het ware, door op zijn manier betekenis te geven aan wat er gaande is in de ruimte.

Omdat het doorlopende creatieve proces hier een voorname rol speelt, kan de toeschouwer de ontwikkelingen dagelijks 'on-line' volgen via de hiervoor opgerichte AM·BI·ANCE-website >> http://users.skynet.be/peter.geeraert

De Limburger Kristof Meers studeerde beeldhouwkunst aan de Hoge School voor Wetenschap en Kunst St.-Lucas te Gent, stelde o.a tentoon in het SMAK (Gent), tijdens het Argos festival (Brussel) en het Feel estate kunstenfestival (Gent), in Lokaal 01 (Antwerpen) en Logos (Gent). Samen met Stef Heeren (Kiss the Anus of a Black Cat) behaalde hij een finaleplaats op de ‘1 minute film & sound awards’ te Leffinge. Meers was eerder te gast in kunstencentrum BELGIE met installatiewerk tijdens de Open Circuit-events ‘Insight’ (januari 2005) en ‘Mangod’ (mei 2005).
Gentenaar Maarten Van Luchene studeerde af met onderscheiding aan de Hoge School voor Wetenschap en Kunst St.-Lucas te Gent en exposeerde reeds in het SMAK (Gent) en HISK (Antwerpen). Peter Geeraert was in 2005 één van de laureaten aan het gerenommeerde HISK (Hoger Instituut voor Schone Kunsten) te Antwerpen. Zijn werk was o.a. te zien in het STUK (Leuven) en Kamer 12 (Gent)

“Ambiance in het Frans verwijst naar een sfeer of een atmosfeer die een product of constructie is van de aanwezige levende (en niet-levende) elementen en tegelijk die levende nomadische elementen stimuleert om de ‘ambiance’ te bestendigen. De ‘ambiance’ is geen moment, het is iets waarin je opgenomen wordt en waaraan je mee vorm geeft tot die ‘ambiance’ uiteenvalt”
Eric Rosseel: ‘Monaden, nomaden en pelgrims’


 
 
 

DATUM: weekends van 17-18 maart & 24-25 maart (gelijktijdig met de expo LABO 8)

AANVANG: 19u00

INKOM: Gratis!

opgelet voor parallelle activiteiten met inkom: zie agenda