aMORF > GEERTJE INDEHERBERG (BE)
beeldhouwwerk
+
concert (vernissage 22/12/2012)

Big Joe & Phantom 309 (BE)

Finissage > za 26 januari 2013


De Limburgse beeldend kunstenares Geertje Indeherberg (°1966) genoot een opleiding beeldhouwkunst aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Hasselt (2000 - 2005). Haar voorliefde om driedimensionaal te werken leerde ze daar te uiten via vormgeving van uiteenlopende grondstoffen. Zo zocht ze haar weg in het bewerken van diverse materialen als arduin, gips, rubber, haren en polyester.

Haar uiteindelijke voorkeur ging echter resoluut uit naar textiel. Een van de weinige materialen die het 'beeldhouwen', althans in haar persoonlijke positie als vrouw, vrij makkelijk liet combineren met werk en gezinsleven. In haar creaties spelen dat gezinsleven, werk, familie, godsdienst... alsook de positie van de vrouw daarin en het gevecht tegen of de aanvaarding van die rol, een cruciale rol. Indeherberg vertaalt op die manier een dagelijkse realiteit in al zijn facetten naar vrouwenbeelden in textiel: zwevend, hangend in de ruimte, soms trots en krachtig imponerend, dominerend of berustend, revolterend of zacht en weerloos.

www.facebook.com/geertje.indeherberg

> Concert/muzikale omkadering: De zeskoppige coverband 'Big Joe & Phantom 309' grasduint in het betere werk van o.a. P.J. Harvey, C.W. Stoneking, Eels... én een flinke hap uit het repertoire van Tom Waits !

bigjoephantom309.webs.com
 
 
 

DATUM:
vernissage
za 22 december 2012

AANVANG:
20.00 u.

INKOM: GRATIS !

De expo loopt t.e.m. za 2 feb 2013 toegankelijk op activiteitsdagen (zie agenda) vanaf 19.00 u.