Wouter Vanhaelemeesch is een van de drijvende krachten achter het audioMER-label en de vaste huisslaaf van Ruis, het magazine van de Gentse vzw (K-raa-K)3. De vraag van kunstencentrum BELGIE om zijn inmiddels kenmerkende, gitzwarte pentekeningen tentoon te stellen, resulteert nu in een verrassende tweedaagse. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om collegakunstenaars uit diverse disciplines te betrekken bij wat een dynamisch weekend belooft te worden.

Uiteraard mag het audioMER-label - dat Vanhaelemeesch samen met vormgevers en audiofielen Luc Derycke en Levi Seeldraeyers bestiert- niet op het appèl ontbreken. Als onderdeel van de vzw ‘MER. Paper Kunsthalle’ die zich richt op het publiceren van kunstenaarsboeken, stelt audioMER zich tot doel om hedendaagse experimentele muziek op een persoonlijke en eigenzinnige manier uit te brengen. Met de eersteling ‘All Things are from Him, through Him and in Him’ van Brethren of the Free Spirit’ (Jozef Van Wissem & James Blackshaw) vers van de pers en een opvolger van duistere duizendpoot Mauro Antonio Pawlowski in de pijplijn mocht een fijne selectie muziekwaren op dit evenenment niet ontbreken. Het oog en het oor krijgen gedurende twee dagen ongetwijfeld een verfrissende audioMER-streling.

http://www.myspace.com/utopianethiopian
http://www.myspace.com/audiomer
http://www.merpaperkunsthalle.org
YOUTUBE: http://www.youtube.com/v/VIfgGucB2G4&hl=en
 


  

 

 

 


 

 

 

 

EXPO

 

WOUTER VANHAELEMEESCH
De gitzwarte pentekeningen van Wouter Vanhaelemeesch sieren het maandelijkse tijdschrift voor avontuurlijke muziek ‘Ruis’ en krijgen verder een bredere erkening als illustraties van audioMER-releases. Naast zijn pentekeningen maakt hij voor deze gelegenheid een selectie uit een reeks video’s die hij samen met collegakunstenaar Wouter Van De Voorde maakte.
http://www.flickr.com/photos/smeraldina-rima

 

 

 

 

 


TESSA DECEUNINCK

De tekeningen en collages van Tessa Deceuninck zitten tjokvol teenageangst, ongezonde obsessies en persoonlijke complicaties. Dat alles overgoten met een bizar en diep duister gevoel voor humor.
http://www.flickr.com/photos/tessadeceuninck

 

 

 

 

 

 

 

 

SHAWN REED
Na het ter zielen gaan van Raccoo-oo-oon (kc BELGIE, 2007) stortte Shawn Reed zich op zijn soloproject Wet Hair en vooral ook op zijn werk als beeldend kunstenaar. Opvallend in zijn tekeningen en installatiewerk is het gebruik van religieuze en psychedelische symbolen. Zijn werk was al te zien in New York, Tokio... nu ook in Hasselt.
http://www.littlecakes.org/Shawn%20Reed%20Gallery/index.html

 

 

 

 

 

 

 

 


CÉLINE HUDRÉAUX

De Française Céline Hudréaux maakt naïef aandoende etsen die een wereld vol natuurcatastrofen en noodlot tekenen. Verwacht echter geen apocalyptisch geweld, maar fragiele en intimistische understatements met een vlijmscherp randje eraan.
http://celinehudeaux.web-log.nl/celinehudreaux/nieuw/index.html

 SARAH YU ZEEBROEK

Als illustratrice worstelde Saruh Yu lange tijd met het DNA-verwantschap met haar vader Kamagurka. Ondertussen heeft ze echter een rijkelijke portie absurdfauvistische schildersenergie onder de lenden die iedere vergelijking tegelijk zinvol en zinloos maakt. Samen met haar broer Boris Zeebroek scheert ze momenteel ook hoge toppen met hun band ‘Hong Kong Dong’.
http://sarahyuzeebroek.web-log.nl

CONCERTEN

Vrijdag 2 mei

JAMES BLACKSHAW
Groeide sinds zijn debuut in 2002 uit tot een van de meest veelbelovende akoestische gitaristen van dit moment. Virtuoze fingerpickingragafolk voor zij die graag gehypnotiseerd worden.
http://www.myspace.com/jamesblackshaw

 

 

 

 

 

JOZEF VAN WISSEM
Speelt hedendaagse en radicaal minimalistische muziek op renaissanceluit en slaat met zijn palindromisch gestructureerde composities een brug tussen zeventiende-eeuwse folk en hedendaagse improv. Collaboreerde met o.a. Maurizio Bianchi, Tetuzi Akiyama en ex-Captain Beefheartgitarist Gary Lucas. Stond eerder al op het BELGIE-podium tijdens het Kraak-festival in 2007
http://www.jozefvanwissem.com

 

 

 

 

 

 

 

BRETHREN OF THE FREE SPIRIT
Is de naam waaronder Jozef Van Wissem en James Blackshaw als duo opereren. Verwacht je aan een intense en repetitieve trip waar luit en twaalfsnarige gitaar een woelig wandtapijt weven. Eerste optreden in België!
http://www.myspace.com/audiomer

 

 

 

DANIEL GUTIERREZ
Werd geboren in Caracas en woont nu in Barcelona, waar hij regelmatig voorprogramma’s verzorgt voor hedendaagse freefolkgrootheden zoals Tom Carter en Espers. Gutierrez wisselt psychedelische, atmosferische gitaardrones af met a-capellafolktraditionals.
http://www.myspace.com/gutierrezdaniel

 

 

zaterdag 3 mei

WET HAIR (Shawn Reed, ex- Raccoo-oo-oon)
Met zijn nieuwe soloproject gaat Shawn Reed, frontman van het ter ziele gegane tribale krautnoise-ensemble Raccoo-oo-oon (kc BELGIE, 2007), nog dieper het donkere bos in. ‘Melodieuze’ noise, dub, tapemanipulaties en veel vocaal gefreak vormen de basis van zijn laatste monsterbaby.
http://invisiblevillage.blogspot.com

 

 

 

 HEAD OF WANTASTIQUET

Paul LaBrecque is niet alleen lid van de nu al legendarische psychband Sunburned Hand of the Man (kc BELGIE 2003, 2004), ook solo daagt hij de goden uit met zijn combinatie van folk, improv en psychedelica.
http://www.myspace.com/headofwantastiquet

 

 

 

ALEX MONK
Bundelt laptop, gitaar en fieldrecordings samen en creëert zo ijzige en dubbelgelaagde galactische soundscapes. Orkestraal en intiem tegelijk.
http://www.myspace.com/alexmonk

 

 

 

 

KOSMISCHE KEUTERBOEREN
Middeleeuwse rommelnoise met martel- en keukengerei allerhande. Noch de renaissance, noch de verlichting lijken ooit plaats te hebben gevonden in hun onsmakelijke universum. Betreden op eigen risico dus.
http://www.myspace.com/kosmischekeuterboeren

 


 
 
 

DATA: vr 2 & za 3 mei

AANVANG:

vr 2 mei: 19u00 vernissage + concerten
za 3 mei: 20u00 expo + concerten


INKOM: GRATIS!


De expo loopt van vr 2 mei tot en met za 17 mei tijdens de openingsuren van kunstencentrum BELGIE (opgepast voor parallelle activiteiten met inkom, zie agenda)


Bezoek ook
POP EYE


(7/05 - 15/06)