BART DEGLIN
Kc BELGIE > OPEN CIRCUIT connected


                                                            


                                                                            

Alles en iedereen dat je pad kruist, een ontmoeting, gesprek, blik, toevallig of niet, heeft invloed op je eigen levensloop, bewust of onbewust. Iedereen draagt bij. No one is innocent.
Werk op papier in acryl, aquarel en bic, olie op doek. Tijdens Kunstennacht in mei 2018 konden de bezoekers aan atelier van Deglin een stukje papier van 2x2cm inkleuren met zwarte bic, het resultaat van dit experiment wordt voor 't eerst getoond op deze expo.


Over BART DEGLIN:

Bart Deglin, geboren in1973 in Sint-Truiden, woont en werkt in Hasselt en is autodidact in zijn artistiek parcours. Hij werkt met aquarel, acryl, bic op papier, de combinatie hiervan op papiercollages, en olie op doek. Op zijn indringende werken staan meestal mensen afgebeeld, van wie de kijker zich kan afvragen - door het beeld, de sfeer, door de titel - wie of wat de mensen zijn, wat ze doen, waarom…. Dat is de steeds wederkerende thematiek in zijn werk.

Het aantrekkelijke en bekoorlijke van zijn schilderstijl staat in contrast met de soms bittere en scherpe boodschap die vol humor zit maar toch ook een wrange nasmaak nalaat" (Lien Van Ranst)

Misschien is Bart Deglin helemaal niet geïnteresseerd in mensen op zich. Hoe langer ik kijk naar zijn werk, des te meer ik het gevoel krijg dat hij de mensen 'misbruikt' als klerenhangers, om het oneerbiedig te zeggen….Het is een serie die lijkt te gaan over onvermogen, over eenzaamheid - en veel minder over verbazing. Eerder vervreemding. Tegelijk is het geen harde serie. Niets of niemand wordt veroordeeld. (Han van Wel)

De spannende figuratie van Bart Deglin fluistert eerder iets over de levensstrijd in dit ondermaanse bestaan en de pijn van het zijn. (Christine Vuegen)

Website: www.bartdeglin.be

Bekijk de foto's van de vernissage in Kc BELGIE © Sven Maes >> Klik hier
Bart Deglin in Kc BELGIE >> Klik hier