mudboy (US)
sea dreams
interactieve kinetische lichtinstallatie, grafisch werk & performance
+
1timemore (B, Claire Lijnen)
Schilderijen


Raphael Lyon is een telg van het legendarische Fort Thunder-collectief uit Providence Rode Island dat half de jaren negentig werd opgericht door Brian Chippendale (Lightning Bolt) en Matt Brinkman. (Open Circuit: Dramarama, kc BELGIE, 2006). Lyon werkt onder de naam mudboy als sound composer, muzikant, filmmaker en beeldend kunstenaar. Hij bestiert het Free Matter for The Blind-label, runt het netproject posterdisc.com en presenteert zijn installatiewerk en performances wereldwijd in diverse settings. Met de expo ‘sea dreams’ laat hij zijn kinetische lichtbundels langzaam maar zeker de duisternis overwinnen. Aangevuld
met grafisch werk en een verrassende performance met gemodifiëerde synths, creëert hij een oog- en oorprikkelend mudboy-universum.
www.mudboymusic.com

Door de oogziekte Retinitis Pigmentosa (RP) vond beeldend kunstenares Claire Lijnen haar muze in het maken van schilderijen. Het miniscuul uitwerken van details is een noodzaak voor haar. Een totaalbeeld vormen van het werk is immers niet mogelijk. Het eindresultaat blijft voor deze kunstenares steeds een beetje mysterie maar vooral ook een verrassing. Spontane emoties worden vastgelegd in een klein schetsboekje en worden daarna getransformeerd naar een kleurvolle expressieve fantasiewereld. Onleesbare persoonlijke stukjes tekst zijn verwerkt in het diepste van het canvas. Ze prikkelen de nieuwsgierigheid en zuigen de aandacht van de toeschouwer naar het werk toe.

 
 
 

DATUM: vernissage
vr 29 mei

AANVANG: 20u00

INKOM: Gratis!
de expo loopt in de weekends tem za 13 juni 2009 vanaf 19u ! Opgelet voor parallelle activiteiten met inkom: zie agenda.