Wouter Vanhaelemeesch is een van de drijvende krachten achter het audioMER-label en de vaste huisslaaf van Ruis, het magazine van de Gentse vzw (K-raa-K)3. De vraag van kunstencentrum BELGIE om zijn inmiddels kenmerkende, gitzwarte pentekeningen tentoon te stellen, resulteert nu in een verrassende tweedaagse. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om collegakunstenaars uit diverse disciplines te betrekken bij wat een dynamisch weekend belooft te worden.

Uiteraard mag het audioMER-label - dat Vanhaelemeesch samen met vormgevers en audiofielen Luc Derycke en Levi Seeldraeyers bestiert- niet op het appèl ontbreken. Als onderdeel van de vzw ‘MER. Paper Kunsthalle’ die zich richt op het publiceren van kunstenaarsboeken, stelt audioMER zich tot doel om hedendaagse experimentele muziek op een persoonlijke en eigenzinnige manier uit te brengen. Met de eersteling ‘All Things are from Him, through Him and in Him’ van Brethren of the Free Spirit’ (Jozef Van Wissem & James Blackshaw) vers van de pers en een opvolger van duistere duizendpoot Mauro Antonio Pawlowski in de pijplijn mocht een fijne selectie muziekwaren op dit evenenment niet ontbreken. Het oog en het oor krijgen gedurende twee dagen ongetwijfeld een verfrissende audioMER-streling.

http://www.myspace.com/utopianethiopian
http://www.myspace.com/audiomer
http://www.merpaperkunsthalle.org
YOUTUBE: http://www.youtube.com/v/VIfgGucB2G4&hl=en


 


 

WOUTER VANHAELEMEESCH
De gitzwarte pentekeningen van Wouter Vanhaelemeesch sieren het maandelijkse tijdschrift voor avontuurlijke muziek ‘Ruis’ en krijgen verder een bredere erkening als illustraties van audioMER-releases. Naast zijn pentekeningen maakt hij voor deze gelegenheid een selectie uit een reeks video’s die hij samen met collegakunstenaar Wouter Van De Voorde maakte.
http://www.flickr.com/photos/smeraldina-rima

 

 

 

 

 


TESSA DECEUNINCK

De tekeningen en collages van Tessa Deceuninck zitten tjokvol teenageangst, ongezonde obsessies en persoonlijke complicaties. Dat alles overgoten met een bizar en diep duister gevoel voor humor.
http://www.flickr.com/photos/tessadeceuninck

 

 

 

 

 

 

 

 

SHAWN REED
Na het ter zielen gaan van Raccoo-oo-oon (kc BELGIE, 2007) stortte Shawn Reed zich op zijn soloproject Wet Hair en vooral ook op zijn werk als beeldend kunstenaar. Opvallend in zijn tekeningen en installatiewerk is het gebruik van religieuze en psychedelische symbolen. Zijn werk was al te zien in New York, Tokio... nu ook in Hasselt.
http://www.littlecakes.org/Shawn%20Reed%20Gallery/index.html

 

 

 

 

 

 

 

 


CÉLINE HUDRÉAUX

De Française Céline Hudréaux maakt naïef aandoende etsen die een wereld vol natuurcatastrofen en noodlot tekenen. Verwacht echter geen apocalyptisch geweld, maar fragiele en intimistische understatements met een vlijmscherp randje eraan.
http://celinehudeaux.web-log.nl/celinehudreaux/nieuw/index.html

 SARAH YU ZEEBROEK

Als illustratrice worstelde Saruh Yu lange tijd met het DNA-verwantschap met haar vader Kamagurka. Ondertussen heeft ze echter een rijkelijke portie absurdfauvistische schildersenergie onder de lenden die iedere vergelijking tegelijk zinvol en zinloos maakt. Samen met haar broer Boris Zeebroek scheert ze momenteel ook hoge toppen met hun band ‘Hong Kong Dong’.
http://sarahyuzeebroek.web-log.nl

 
 
 

DATA: vr 2 & za 3 mei

AANVANG:

vr 2 mei: 19u00 vernissage + concerten
za 3 mei: 20u00 expo + concerten


INKOM: GRATIS!


De expo loopt van vr 2 mei tot en met za 17 mei tijdens de openingsuren van kunstencentrum BELGIE (opgepast voor parallelle activiteiten met inkom, zie agenda)


Bezoek ook
POP EYE


(7/05 - 15/06)