De unieke setting van Huis Hoste, de prachtige
bel-etagewoning ontworpen in 1926 door de modernistische architect Huibrecht Hoste (1881-1957), vormt samen met het Pand Koloniale Waren de thuishaven van het door kunstencentrum BELGIE in 2005 opgestarte Open Circuit-productieplatform. Het grote publiek maakte kennis met deze bijzondere gebouwen via de bekroonde televisieserie De Smaak Van De Keyser, de Open Monumentendagen, de Monumentenstrijd en de doortocht van artiesten als Lou Reed en Laurie Anderson. Voor de eindejaarstentoonstelling van de Limburgse juweelontwerpster Iris Mondelaers fungeert het Huis Hoste nu opnieuw als smaakvol decor voor een bijzondere tentoonstelling...

Iris Mondelaers is geen nieuwkomer in de wereld van goud-en zilversmeden. Al meer dan twaalf jaar is zij een veelzijdige kunstenares met een voorliefde voor het florale. Gevormd als juweelontwerpster aan de Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen en door de Hoge Raad der Diamanten gediplomeerd in Diamond Grading and Identification, is juweelkunst haar voornaamste werkterrein. Haar hele carrière reeds maakt ze tot de verbeelding sprekende kunst- en gebruiksvoorwerpen.

Ook dit jaar is het florale aspect weer aanwezig in haar creaties, getuige hiervan zijn de zilveren ring Camelia met 26 briljantgeslepen roze saffieren.
Deze Cameliaring bestaat ook in een 18karaats geelgouden uitvoering met 46 witte briljantgeslepen diamanten. Nieuw dit jaar en echt wel kenmerkend voor het werk van Iris Mondelaers zijn ook de ruwere, gehamerde technieken die je ook in haar zilveren smeedwerk kan terugvinden.

http://www.irismondelaers.be 
 
 

DATA: Vernissage vr 20 november

AANVANG:
20u00

INKOM:
GRATIS!

LOCATIE: Huis Hoste, Koningin Astridlaan 83, 3500 Hasselt

De expo loopt tot en met zo 13 dec (finissage) en is enkel toegankelijk op za & zo van 13.30 u. tot 18.00 u.