JORIS PERDIEUS

EXERCISING CALMNESS:
Colorstudy.03
                                                                            

 

Joris Perdieus werkt vaak in reeksen, het is voor hem een manier om werken te laten reïncarneren: ze telkens opnieuw uit te vinden. Je kan het uitpuren noemen maar er is geen duidelijk eindpunt, vaak lopen reeksen naadloos in elkaar over. Materiaal wordt gerecycleerd, werken houden op met bestaan en gaan letterlijk op in de volgende versie. Met de reeks Excersising Calmness wordt een rustiger weg ingeslagen, een weg van co-existentie, autonomie en kalmte. Installaties worden minder vergankelijk, krijgen een duidelijker identiteit en een langer bestaansrecht. Perdieus steekt hier zijn fascinatie voor het “ontwerpen” niet onder stoelen of banken.  Het cijfer in de titel geeft aan dat het een oefening betreft, een prototype of zelfs schaalmodel… tevens begrippen uit de ontwerperswereld en de architectuur die Perdieus intrigeren en het kunstwerk als piece unique lijken te ondermijnen. 

Recent voerde Joris een aantal studies uit waarvan de resultaten te zien waren in Utrecht (Colorstudy.02) en Hoensbroek (Colorstudy.01).In Kunstencentrum BELGIE laat Perdieus voor Colorstudy.03 zijn recente ontwikkeling opnieuw los op een dialoog met de tentoonstellingsruimte.

Op zaterdag 17 oktober kan u komen kijken naar verschillende performances op en rond het werk van Joris >> Klik Hier voor het programma van 17 okt.

www.jorisperdieus.be

  

 
 
 


DATUM:
za 19 sep 2015 (vernissage)

DEUREN: 19.00 u.

INKOM: Gratis !

De expo loopt t.e.m. za 7 nov 2015, toegankelijk op activiteitsdagen (zie agenda) vanaf 19.00 u.