foto:Nick Weyens


Deelnemers: Lien Billen, Jurgen Dreezen, Joyce Franssen, Yentl Geukens, Elke Thielemans, Steffi Vanherck, Nick Weyens, Sanne Voets, Alexander Conard, Frauke Eulaers, Noortje Thijs, Dries Vanderhaeghen, Sascha Vliegen, Wendy Bielen, Mieke Mertens, Katrien Paulissen, Vicky Schabregs, Nikki Vanherck, Chris Vanloffelt, Ralitza Vasileva, Jeroen Vranken, Michaël Groenendaels, Ineke Jarych, Emiel Kitenge, Sandra Remans, Thomas Thijs en Michael Vanhoudt.

De leerlingen kiezen in samenspraak met de leerkrachten hun beste beelden die tijdens het afgelopen schooljaar gemaakt werden. Er wordt getracht de leerlingen op een zo creatief en persoonlijk mogelijke manier het medium fotografie te leren gebruiken. Technieken leren kiezen: analoog versus digitaal, zwart/wit versus kleur, realiteit versus gemanipuleerde realiteit moeten helpen reeksen te verwezenlijken waarin niet alleen het resultaat maar ook het creatieproces bijdraagt tot het bereiken van dit doel. Onderwerpen zijn portret, landschap, reportage, architectuur en vrij werk.

Enkele leerlingen aan het woord over waarom ze fotografie studeren:

Nick:
Ik wou studiowerk lerenen dat is bij ons op school goed mogelijk omdat er een grootte diversiteit aan opdrachten is en alle thema's binnen de fotografie aan bod komen.

Steffi Vanherck:
Ik wou al langer fotografie studeren en wil van mijn hobby mijn beroep maken. De foto's die ik ga ophangen gaan over de overstromingen die meer en meer voorkomen in ons land.

Lien Billen:
Ik vind het leuk als ik de resultaten van mijn opnames kan afdrukken en zo iedereen een andere kijk kan geven van mijn visie op de wereld. Traditionele fotografie vind ik ook veel fijner om mee te werken dan digitale fotografie, omdat zwart-wit ook veel meer emoties kan weergeven.

Jurgen:
Ik vind het fijn dat we ook nog veel analoog mogen werken omdat alles digitaal wordt. Ik werk liever analoog omdat ik mijn foto's dan ook nog echt kan aanraken als ik ze zelf afwerk.

Emiel:
Mensen 'zien' veel in het dagelijks leven maar ze 'kijken' niet. Ik probeer onderwerpen te fotograferen die in het dagelijks leven te zien zijn en ze origineel te maken met compositie en kadrage.

Sanne:
Ik hou vooral van traditionele fotografie omdat ik het spannend vindt dat je het resultaat niet dadelijk ziet. Portret fotografie vind ik het leukst omdat je heel veel kunt doen met gezichtsuitdrukkingen van mensen.

Elke:
Het mooiste vind ik als een foto veel contrast heeft, zwart-wit op glanzend papier vind ik het leukste om naar te kijken.

Michael:
Foto's zijn meer dan herinneringen, het is je persoonlijke kijk op alles en iedereen.

De vernissage wordt opgeluisterd door dj-sets van o.a. Dennis Krokodil (Play Festival 2006, Kraak Festival 2007).


 
 
 

DATUM: za 2 juni - vernissage
de expo loopt tot en met za 30 juni tijdens de openingsuren van Kunstencentrum BELGIE

AANVANG: 20u00

INKOM: Gratis!