extra's tijdens de vernissage:
Projecties >>RöFF - Real örganics For Free
Live >>SPACE COWBOYS

 

 

Deelnemers:
Atelier ARTO: Karl Courtois , Andy Vanderstukken, Danny Andries, Lucas Swinne, Ann Debruyn, Geert Wijnants, Dominique Janssen, Dirk Vandenbroeck + Fred Boffin (begeleider)
Atelier ARTISIT: Mark Daniëls, Marcel Hoeben, Jos Holtappels, Rene Lipkens, Marie-Ange Vanheusden, Kristien Vansummeren, Angélique Vantuykom, Gaston Wuestenbergs + Jan Vandromme (begeleider)

Van 10 tot 24 februari 2007 vindt in Kunstencentrum BELGIE onder de noemer ‘KUNST ANDERS’ een uniek sociaal-artistiek treffen plaats : een ontmoeting tussen de ateliers ARTO Tienen en ARTISIT Genk met een gezamenlijke presentatie van hun werken naar het brede publiek.

ARTO werd opgericht in 2005 door Els Van De Sompel van activiteitencentrum ‘Het Werkhuis’ uit Tienen, samen met kunstenaar Fred Boffin (deelname aan de openingsexpo ‘BELGIE : eindelijk rond en vrij van zegel’, kunstencentrum BELGIE 1989 !). Arto is ondertussen uitgegroeid tot een vast collectief van acht psychisch kwetsbare personen die onder leiding van Fred Boffin ‘kunst’ maken en beleven in hun atelier. Daar kunnen ze zich op een vrije en onbevangen manier picturaal uitleven via tekeningen, schilderijen, collages en abstracte composities. Hun werk kadert in een project rond destigmatisatie en wil vooroordelen rond de psychiatrie wegwerken. Met de resultaten van hun werk wil men nu naar buiten treden. Aan de hand van volwaardige exposities stimuleert Arto op die manier de dialoog tussen de maatschappij en de psychiatrie.

ARTISIT, een creatiecentrum voor actuele kunst, gehuisvest in het FLACC te Genk, richt zich naar de ‘psychotische zijnswijze’ als bron van inspiratie en wil evenals Arto de stereotype beeldvorming omtrent de kunst van psychotische en psychisch kwetsbare personen doorbreken. Het Artisit Atelier exposeerde eerder al in Kunstencentrum BELGIE met de opmerkelijke tentoonstelling ‘De Geparfumeerde Tuin’ in 2005.

Tijdens ‘KUNST ANDERS’ zullen in totaal 16 kunstenaars en hun begeleiders -Fred Boffin (Arto) en Jan Vandromme (Artisit) gezamenlijk tentoonstellen. Laat u verrassen door de originaliteit en de veelzijdigheid van het oeuvre waar ze als kunstenaars aan werken !

Projecties >>  RöFF - Real örganics For Free

Audio-visuele producties van BART LEUR en DAVE LAMBRECHT, video-art gebaseerd op tekeningen en muzikale composities.
Vertoningen van Cry, Explosion, First Scientific Arts Expedition... 
Info RöFF : http://www.egoart.sk/?m=contestant&id=598

 

Live >>  SPACE COWBOYS

MC Speedy & Chris (zang, gitaar !)


 
 
 

DATUM: za 10 februari (vernissage)

AANVANG: 20u00

INKOM: Gratis!
De expo loopt tot en met za 24 februari tijdens de openingsuren van kunstencentrum BELGIE