Een tragisch-zoete fototentoonstelling.


Michèle Matyn (°1978) gaat voor haar foto's op zoek naar gemeenschappen met eigen rituelen en stijlen. Gemeenschappen die zich overigens temidden van'ons' bevinden en waarvan je, om er deel van uit te maken, verborgen codes en voorwaarden moet respecteren. Hoe selectiever het gezelschap, hoe specifieker of zeg maar 'wereldvreemder' de gebruiken. De wereld van sjacherbeurskramers bijvoorbeeld, of van animeermeisjes. Of van 'Superfans' en Weekend Cowboys. Ze reist er stad en land voor af. Zo ondersteunde het Antwerpse Fotografiemuseum in 2005 haar reis richting de VS. De opvallende resultaten van deze trip waren vorig jaar o.a. te zien in de Brakke Grond in Amsterdam tijdens de expo "Love is the Anwer, and you know that for sure".

Met "Back To The Future" presenteert ze nu in kunstencentrum BELGIE een nieuwe selectie van beelden. Ontmoetingen met plaatsen, teruggaan naar reeds gefotografeerden, knipogen naar jeugdsentiment, fantasie en vol verwondering.

"Liefde. Antwoorden. Zekerheden. Er zijn van die dingen die zo diep in de aard van de mens geworteld zitten en waar we zo vanzelfsprekend allemaal naar verlangen, dat, gevraagd naar onze dromen, we zelden met dergelijke idealen voor de dag komen. Op een of andere manier hebben we die grote wensen afgebroken tot hanteerbare brokjes. Tot kleine beetjes die we kunnen behappen, opnemen in onze dagelijkse vertering van het Leven. Een nieuwe auto, een beter huis, een baby, een compliment van de baas, een artikel in de krant, zoveel verkochte exemplaren van het nieuwe boek, een tentoonstelling in dat museum... Soms vertaalt de koorts van de mens zich echter in een minder voor de hand liggende queeste. Of brandt ze heviger dan bij een ander. Fotografe Michele Matyn zoekt precies die mensen op die hun liefde, antwoorden en zekerheden lijken na te jagen met meer overtuiging en gedrevenheid dan gemiddeld." - Sara Weyns


 
 
 

DATUM: za 28 april (de expo loopt tot en met za 19 mei tijdens de
openingsuren van BELGIE)

AANVANG: 20u00


INKOM: GRATIS