PAINTINGS
Luba Vassilevsky & Katrien Claes


                                                                            

Luba Vassilevsky (°1988) en Katrien Claes (°1989) tonen gezamenlijk een selectie van hun werken in de expo “PAINTINGS”. Deze 2 jonge, geschoolde kunstenaars delen beiden een passie voor schilderkunst, met hun eigen leefwereld als directe bron van inspiratie.

Luba Vassilevsky’s volgde de opleiding Master in de Vrije Kunsten (schilderkunst) aan het Sint Lucas in Antwerpen. Momenteel woont en werkt ze in Hasselt. Haar werk wordt gevoed met fragmenten van eigen foto’s uit haar omgeving, verleden, beelden uit magazines enz. In deze fragmenten speelt ze met verhoudingen en schaal en herkennen we menselijke vormen, natuur en architectuur. Hierdoor verkrijgt haar werk een bepaalde menselijkheid en herkenning. Ook krijgen we verschillende culturele eigenschappen te zien. Door deze steeds opnieuw te verwerken op verschillende manieren toont Luba op subtiele wijze - zonder het aan de toeschouwer op te dringen - haar culturele verleden in verschillende landen.

Katrien Claes woont en werkt eveneens in Hasselt, waar ze momenteel een kunstatelier bij VONK betrekt. Na haar opleiding Bachelor in de Vrije Kunsten (schilderkunst) aan het Sint Lucas Antwerpen volgde ze nog de opleiding tot Master in de Vrije Kunsten (schilderkunst) aan de Mad Faculty in Hasselt. Katrien Claes creëert abstracte patronen die ze verzamelt uit de bouw, architectuur of uit andere constructies die een constante zijn in ons dagelijks leven, doch waar we niet veel aandacht aan besteden. Door deze constructieve elementen in een ander daglicht te zetten (ze speelt hierbij met contrasten, licht en donker, zwart en felle kleur...) toont ze de schoonheid die ze er zelf in terug vindt. Ook in haar ondergronden en materialen (vinyl, isomo,...) gebruikt ze dagelijks aanwezige en zichtbare elementen, waar we meestal geen aandacht aan besteden, of die we zelfs lelijk vinden, om deze dan weer samen met constructieve patronen te manipuleren tot gelaagde en speelse schilderwerken of 3D-installaties.

De expo PAINTINGS opent met een vernissage op za 10 jan 2015, vanaf 19.00 u.
De expo loopt t.e.m. vr 27 feb 2015, enkel open op activiteitsdagen (zie agenda).

Voor groepsbezoeken buiten deze openingsuren,
mail naar: belgie@skynet.be t.a.v. Kristof D'agosto

 

 

 

 
 
 


DATUM:
za 10 jan (vernissage)

AANVANG: 19.00 u.

INKOM: Gratis !

De expo loopt t.e.m. vr 27 feb 2015 enkel open op activiteitsdagen (zie agenda).