Djuna Mich studeerde gecombineerde media (Academie Gent) en vrije grafiek (Academie Antwerpen) en gebruikt universele thema’s als erotiek, mens en dier, de droomwereld en maatschappelijke conflicten om haar beeldend werk vorm te geven. Ze is redactrice van het uitdagend Keen-magazine dat sinds 2003 speelt met diverse media (tekeningen, doodles, gedichten, collages, zeefdrukken, audio...). De verschillende Keen-edities konden tot nog toe rekenen op de medewerking van kunstenaars, muzikanten en performers als Kati Heck, Rufus, Harry Heirmans, Julia Wlodkowski, Maarten Tibos, Jelle Crama, Hans Wuyts, Nate Young, Dylan Nyoukis, Anne-Mie Van Kerckhoven en vele anderen. Samen met Maarten Tibos laat ze tevens saxklanken vrij botsen met lofi-elektronica in Kurperbush en The Joyous Cosmology.

Maarten Tibos laat in zijn tekeningen, schilderijen, installaties, objecten en muziek, begrippen als politiek, abstracties, onthologie, het kritisch oordeel, post-moderne verwarring, wereld problematiek, pantheïsme, cartoons, associaties, pop, beeldcultuur, prenten, meta-kunst, propaganda, pamfletten, erotiek, woordspelingen, literatuur, cineasten, het doen, positivisme, de atoombom, geschiedenis, authenticiteit, het proces, existentialisme, internet en causaliteit, lustig op elkaar inwerken om tot een grafisch en illustratief, snel, random, kleurrijk en abstract figuratief resultaat te komen. Tibos genoot een opleiding beeldende kunst, studeerde animatie en voltooit momenteel Open Atelier aan het Sint Lucas Antwerpen. Hij beroert lofi elektronica, synths en theremin bij Kurperbush en Joyous Cosmology.

Tijdens Realm of The Tuner laten Djuna Mich en Maarten Tibus hun gezamenlijke fascinatie voor de onvatbare ruimte (Space) en de (menselijke) natuur de vrije loop. Space & (human) nature dus ook tijdens het uitdagende openingsweekend. Tijdcapsules en gastperformances, canvassen en collages, SpaceKeen in wording en andere wonderlijke verrassingen broeien bij het ter perse gaan in de koker van Djuna Mich & Maarten Tibos... Op vrijdag 3 april wordt de vernissage opgeluisterd door concerten van Kurperbush en Dwangbuizerdeffect en op zaterdag 4 april maken Oubys (Wannes Kolf) en 99 Lightyears zich op om de expo verder de ruimte in te lanceren.

http://www.myspace.com/gulmp
http://www.myspace.com/kurperbush


 
 
 

DATA: openingsweekend vr 3 en za 4 april

AANVANG:
20u00

INKOM:
GRATIS!

De expo loopt t.e.m. za 18 april tijdens de openingsuren van kunstencentrum BELGIE (vr & za vanaf 19.00 u.). Opgelet voor parallelle activiteiten met inkom!