VERONIQUE ALBERGHS - Schilderijen

De Zonhovense Véronique Alberghs studeerde in 2004 af als meester in de beeldende kunst (schilderkunst) aan het Sint Lucas te Antwerpen. In kunstencentrum BELGIE exposeert ze het werk waarop ze zich de afgelopen twee jaar heeft toegelegd.
Haar schilderijen, weergegeven op wegwerp formicaplaten, balanceren tussen abstractie en figuratie en weerspiegelen een zoektocht naar de weergave van twee- en driedimensionaliteit. Ze vertrekt hierbij in hoofdzaak van architecturale fragmenten : een raam, een voorgevel, omliggende beplanting... Deze elementen worden op een strikt formele wijze geïsoleerd, waarmee ze haar blik op de werkelijkheid omzet in een sterk vereenvoudigde beeldtaal. Al het overbodige wordt weggelaten. Op deze manier creëert ze een kleurloze, gesloten omgeving. Ze toont de werkelijkheid maar tegelijkertijd onthult ze een vervreemdende, desolate wereld.


SABINE MANSHOVEN - Sculpturen en tekeningen

Sabine Manshoven uit Wellen volgde een opleiding schilder- en beeldhouwkunst aan het PHIKO te Hasselt en is met deze expo toe aan een eerste volwaardige presentatie van haar werken.
Haar sculpturen en tekeningen zijn het resultaat van een persoonlijke zoektocht en een innerlijke evolutie. Haar kunst gaat de confrontatie aan met de buitenwereld, een wereld vol tegenstellingen. Handen die kunnen strelen of slaan, tongen met doornen... Deze voortdurende spanning en tweestrijd tussen hardheid en tederheid uit zich ook in een permanente zoektocht naar nieuwe materialen zoals polyester, was, pels... Daardoor komen haar werken te stralen in een poëtische schoonheid. Maar achter deze mooie facade schuilen verleiding en misleiding, een poëtische verpakking van een andere realiteit.


 
 
 

DATUM
vernissage za 15 januari

De expo loopt van vr 14 januari t.e.m. za 29 januari tijdens de openingsuren van BELGIE

 

AANVANG 20u00

Gratis