SARA BOMANS: BEELDEND WERK
ontwikkelingen i.f.v. theaterproductie ‘Trio’

Arnaud Deflem betrok voor de regie van zijn nieuw theaterstuk ‘Trio’ -te zien in kunstencentrum BELGIE op 26,27 en 28 februari aanstaande- beeldend kunstenares Sara Bomans bij de vormgeving van het decor. Het koppelen van de beeldende kracht van een visueel kunstenaar waardoor ‘Trio’ geconfronteerd wordt met de stedelijke omgeving was voor Deflem essentieel. De expo toont ons gedurende drie opeenvolgende weekends de beeldende ontwikkelingen die Sara Bomans doormaakt in functie van ‘Trio’.

De 26-jarige Limburgse kunstenares Sara Bomans kan al over een oeuvre gewagen. Gaande van subtiele haartekeningen tot handgehaakte sculpturen en sinds kort ook schilderijen geïnspireerd op Frida Kahlo, laat ze zich internationaal opmerken door haar eigenzinnig werk. De visuele vertaling van ‘Trio’ is voor Bomans een ware uitdaging. Een eerste weerslag krijgen we te zien tijdens deze inspirerende avond met werk in wording.

http://www.sarabomans.be


HONGER: tekstlezing & videodiptiek

Tekst/spel/concept:
Elke Boon en Dolores Bouckaert
Coaching:
Charlotte Vanden Eynde
Productie:
Violetta vzw, Campo Gent, kunstencentrum BELGIE, Beursschouwburg Brussel

Dolores Bouckaert kent u ongetwijfeld van haar sublieme vertolkingen in o.a. Ex-drummer van Koen Mortier en in Wayn Traubs Maria Dolores. Haar artistieke veelzijdigheid vertaalt zich onder meer in video, theater, performance en fotografie. Elke Boon geniet met haar kwetsbaar mooie beelden vooral bekendheid als fotografe en videaste. Daarnaast is ze frontdame in de sferische popband ‘Mary & me’, waarmee ze kortelings samen met producer Karel De Backer de studio in duikt voor een eerste cd-opname.

Met Charlotte Vanden Eynde als coach werken Dolores Bouckaert en Elke Boon momenteel bij Campo Gent aan een nieuwe voorstelling ‘Honger’, gebaseerd op de gelijknamige theatertekst die Elke Boon in 2002 schreef in opdracht van het toenmalige Victoria. Na een eerste succesvolle tekstlezing op de recente Antwerpse Nachten, krijgen we nu ‘HONGER’ te zien en te horen d.m.v. een videodiptiek en een tekstlezing. Een verrassende sneak-preview van twee bijzondere vrouwen. Intiem & Waanzinnig.

Het is koud buiten.
De aarde kraakt onder mijn voeten.
Ze houdt me vast telkens ik stap.
De lucht is stil, een mist zwaar.
Wanneer ik adem komt ze diep in mij en koelt mijn lijf. Het is nu rustig, mijn sap heeft zich diep vanbinnen verscholen om te rusten.
Het wacht, het heelt. Ze maakt plaats voor nieuwe knoppen.
Het is donker. Bijna altijd. De dag overwint nauwelijks de nacht en deze eist zijn tijd veel vroeger terug.
De nacht is goed voor ons. We zijn alleen in de nacht. Het donker houdt de ogen weg, de kou, de mensen.
De winter is van ons.

Honger is een moordverhaal over liefde en eten.
Een bekentenis hertekend door schuld, gekoesterd door verlangen, een verdichte herinnering.
Eén personage wordt vertolkt door twee verschillende personen, elk met hun eigen fascinatie, hun eigen aandeel, hun eigen interpretatie.

 
http://www.elkeboon.be - http://www.myspace.com/maryandmemusic
http://www.campo.nu/programma/honger_elke_boon_dolores_bouckaert_campo.html

 

 
 
 
DATUM: vr 20 februari (vernissage)

AANVANG:
19.00 u.

20.30 u. ‘Honger’ door Elke Boon en Dolores Bouckaert


INKOM:

EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5
De expo van Sara Bomans loopt t.e.m. 7 maart, elke vr en za vanaf 19.00 u.