SECOND LIFE > CLAIRE LIJNEN
SCHILDERIJEN & MIXED MEDIA

Finissage - za 28 december 2013
De expo loopt t.e.m. za 28 december, toegankelijk op activiteitsdagen
(zie agenda) vanaf 19.00 u.
EXTRA OPENINGSDAG FOYER EN EXPO
vr 13 dec vanaf 19.00 u. GRATIS INKOM                                                                            

Voor Second Life, de nieuwste solotentoonstelling van Claire Lijnen, vult deze Limburgse beeldend kunstenares bestaande schilderijen aan met werken waarin ze waardevolle en degelijk gemaakte objecten en voorwerpen - die in het hedendaags klimaat van wegwerpprul en massaconsumptite niet meer naar waarde worden geschat - herwaardeert en verwerkt in haar abstract figuratieve canvassen.

Door de oogziekte Retinitis Pigmentosa (RP) vond beeldend kunstenares Claire Lijnen haar muze in het maken van schilderijen. Het miniscuul uitwerken van details is een noodzaak voor haar. Een totaalbeeld vormen van het werk is immers niet mogelijk. Het eindresultaat blijft voor deze kunstenares steeds een beetje mysterie maar vooral ook een verrassing. Spontane emoties worden vastgelegd in een klein schetsboekje en worden daarna getransformeerd naar een kleurvolle expressieve fantasiewereld. Onleesbare persoonlijke stukjes tekst zijn verwerkt in het diepste van het canvas. Ze prikkelen de nieuwsgierigheid en zuigen de aandacht van de toeschouwer naar het werk toe.

Claire Lijnen studeerde schilderkunst aan de Gemeentelijke Kunstacademie Meylandt te Heusden zolder en exposeerde in kunstencentrum BELGIE (2009), kunstgalerij Lucas Creativ Zonhoven (2012) en Senior Plaza Willebroek (2013). Ze was laureaat bij de Nederlandse Talens kunstwedstrijd, nam deel aan de Canvas Collectie en Kunstpruuve Tongeren.

 

 
 
 


DATUM:
za 9 nov 2013 (vernissage)

AANVANG: 20.00 u.

INKOM: Gratis !

De expo loopt t.e.m. za 28 dec 2013, toegankelijk op activiteitsdagen (zie agenda) vanaf 19.00 u.