STEFAAN QUIX
(BE) : MASHED - UP

INSTALLATIEPARCOURS

TIME IS ON MY SIDE - EVERYTHING THAT CAN HAPPEN WILL HAPPEN
THE PARALLAX VIEW - FLY ME TO THE MARQUEE MOON: A SPACE ODYSSEYVernissageweekend met concerten en dj' sets > Gratis !

EXPO (Vernissage) vr 2 & za 3 mrt 19.00 u. Installatieparcours MASHED-UP > STEFAAN QUIX
MUZIKALE GASTEN
vr 2 mrt 20.30 u. CHRISTINA VANTZOU (US/BE, ex-Sparklehorse)
> N°1 - concert & film (Europese première)
+ After Party met dj CARL MARX (Stefaan Quix)
MUZIKALE GASTEN za 3 mrt 20.30 u. VINZ feat. RAF KEUNEN (BE, Rundskop...)
+ After Party met ZEMOG dj's
De expo MASHED-UP  loopt van vr 2 mrt tot en met za 21 apr telkens op vr & za vanaf 19.00 u.
Let op voor parallelle activiteiten met inkom
!         
> Click thumbs to enlarge<


De spectra van licht en geluid zijn continu.
Ze lopen vloeiend over van laag over mid naar hoog,
van blauw en paars, over rood naar oranje, geel ...

Het lijkt onbegonnen werk om al deze klanken en kleuren te vatten, zonder storing of ruis.
Nochtans bestaan er nauwkeurige formules en technieken om alles te berekenen.
Om een eindeloze schoonheid in beeld en geluid te vatten.


Stefaan Quix is een transmediale kunstenaar die werkt en woont in Brussel en Parijs. Vanuit de muziek evolueerde hij naar de geluidskunst, om dan uiteindelijk vooral audiovisueel werk te maken. Gespatialiseerd geluid en gefragmenteerde beelden nemen hierbij een steeds belangrijkere plaats in. Actief tussen verschillende disciplines in wordt zijn oeuvre - waar klanken, kleur, compositie, tijd, ruimte en mathematische procedés met elkaar verbonden zijn - vooral in verband gebracht met het hedendaagse sublieme en het postminimalisme. Postdigitaal, zo wordt hij ook wel eens genoemd, vanwege de schemerige 'interzone' tussen het analoge en het digitale waarin hij zich beweegt.

Na een fase van uitgesproken, grote en explosieve werken (cfr. ZEMOG Inc.-events in kc BELGIE 2005 en 2008) presenteert Stefaan Quix de afgelopen jaren zijn werk steeds vaker aan de hand van de technologie van het 'kleine alledaagse', zoals gsm's, koptelefoons, iPods, goedkope speakertjes en presenteert dit 'digiloge' oeuvre telkens als nieuwe combinaties die een reeks totaalwerken vormen. In kunstencentrum BELGIE bewerkt hij zo vier ruimtes tot een actuele, nieuwe ervaring rond technologie, geluid en kleur. In ieder werk - of noem het een omgeving - combineert hij elementen van oud, recent en nieuw werk. Elke ruimte vormt zo een 'MASH-UP' van elementen uit ander werk. Vanuit deconstructie, radicale fragmentatie en het isoleren en extreem vergroten van het niet-waarneembare, slaagt Quix erin om op wonderlijke wijze, speels-dogmatisch en losgerukt van elk streven naar vorm of inhoud, een hypnotisch en onvoorspelbaar parcours uit te stippelen.

www.quix.orgINSTALLATIEPARCOURS > MASHED-UP
De expo loopt van vr 2 mrt tot en met za 17 mrt telkens vanaf 19.00 u.
Let op voor parallelle activiteiten met inkom !


> TIME IS ON MY SIDE (Productiehuis)
Première van een eerste clash tussen grafisch werk en muziek. Twee audiocomposities lopen simultaan: een minimale drone voor cello, gestuurd door het stereo in-house geluissysteem; en een nieuw stuk, 'The Unheard Music', opgebouwd uit enkele duizenden ultrakorte (3/100 v.e. seconde) fragmenten 'onhoorbare' muziek uit cd's. Stukken micro-geluid die onder de 10db zitten (meestal outro's en intro's), worden door Quix geboost en gespatialiseerd door middel van iPod-oortjes en in dialoog gebracht met een grafische omgeving bestaande uit een aantal grote prints van de meeste primitieve kleursystemen die naar elkaar muteren (bvb van rood en magenta naar blauw en cyaan) . Het grote en het kleine, het visuele en het muzikale vormen zo een boeiende symbiose in deze exclusieve première voor KC Belgie.

> EVERYTHING THAT CAN HAPPEN WILL HAPPEN (Atelier café 1ste verdieping)
Vitrinekast met klassiek gekaderde iPods met muterende monochromen en kleursystemen. Op lange termijn - een paar miljoen jaar - worden alle mogelijke combinaties van kleurvakken gecapteerd. Als soundtrack fungeert een nieuwe, gespatialiseerde compositie voor vintage drummachine, die via mini-speakers de hartslag van beeld en ruimte vormen.

> THE PARALLAX VIEW (Parketzaal)
Twee films, afwisselend en simultaan, op groot en klein scherm: 'Not With A Bang But A Whimper' (productiesteun Kc BELGIE, 2010) en 'Blauw Monochroom'.
Soundtracks worden simultaan herbruikt en gemixt tot een klanklandschap voor zaal en films. Via uiteenlopende techniek (in-house geluidssysteem of koptelefoons) kiest de toeschouwer voor zijn individuele beleving: technologie als interpretatie.

> FLY ME TO THE MARQUEE MOON: A SPACE ODYSSEY (Gaanderij café)
Een requiem aan analoge ruis. Ruimtelijke installatie met monitoren, nieuwe en aftandse schermen en tv's die deels via hun eigen logica, deels via geselecteerde en gemanipuleerde beelden een nieuwe compositie vormen.

Terug naar top > klik hierMUZIKALE GASTEN


> vr 2 maart 2012

CHRISTINA VANTZOU
(The Dead Texan, ex-Sparklehorse) > N°1 concert & film (Europese Première)
+ After Party met DJ CARL MARX (Stefaan Quix)


Christina Vantzou is een Amerikaanse, in Brussel residerende componiste, zangeres, beeldend kunstenares, illustratrice en animatrice. Ze is gekend van de visuele input tijdens concerten van ‘Stars of The Lid’ (kc BELGIE 2002) en ‘Dustin O’Halloran’. In 2003 werkte ze samen met Adam Wiltzie (Stars of The Lid, Aix Em Klemm, A Winged Victory for The Sullen... ) aan het audiovisuele project ‘The Dead Texan’ en in 2007 tourde ze met Sparklehorse. Vanaf eind 2007 trekt Christina zich terug om te werken aan No.1, haar in 2011 op Kranky (Disappears, Charalambides...) verschenen debuut-cd. Vantzou laat op No.1 bijzonder sfeervolle, neo-klassieke composities horen, met bijdragen van het ‘Magik*Magik Orchestra’. Met cello, viool, altviool, Franse hoorn, klarinet, fluit en extra stemmen vlijen haar songs zich zachtjes tussen het betere werk van mensen als Jóhann Jóhannsson en Oren Ambarchi, beiden meermaals aan het werk in kc BELGIE tussen 2002 en 2010.

Live streeft Christina Vantzou voor haar epische composities naar dezelfde sfeer en draagkracht en laat zich daarom gepast bijstaan door een volwaardig strijkensemble met Janne Schildermans (viool), Marjan Bosmans (altviool), Lara Rosseel (staande bas) en Liesbeth Meynen (cello). Tijdens het concert kan u simultaan genieten van de prachtige, bij momenten abstracte, sfeervolle maar subtiel dreigende 16 mm beelden van de gelijknamige film (Europese première) die Vantzou voor dit project maakte. N°1 is dan ook een uniek project waarbij het visuele en het auditieve evenveel aandacht krijgt. Beeld en geluid vormen hier een unieke eenheid maar werken evengoed los van elkaar en geven de toeschouwer een mooi inzicht in de wondere wereld van Christina Vantzou's indrukwekkende debuutrelease.

Christina Vantzou (stem, elektronica), Beatrijs De Klerck (viool), Janne Schildermans (viool), Marjan Bosmans (altviool), Lara Rosseel (staande bas) en Liesbeth Meynen (cello).

www.christinavantzou.com

Terug naar top > klik hier> za 3 maart 2012

VINZ feat. RAF KEUNEN (Rundskop...)
+ After Party met ZEMOG dj's

De Brusselse songwriter Vinz (Stefan Huber) brengt met stem en gitaar avontuurlijke akoestische songs. Zijn muziek sluit nauw aan bij de angelsaksische folk- en bluestraditie van vóór de jaren zestig. Het Franse cultuurmagazine Les Inrockuptibles loofde zijn versie van de klassieker 'Always on my Mind’ - eerder al gecoverd door Willie Nelson, Pet Shop Boys en Elvis Presley - om zijn beladen en doorleefde eenvoud. Zijn recentste release 'Rabbit Moon', een verzameling grootstadfolk, verscheen eerder dit jaar op vinyl met medewerking van Dustin O'Halloran en Adam Wiltzie (A Winged Victory For The Sullen). Vinz laat zich voor deze gelegenheid laat hij zich bijstaan door de Limburgse, in Brussel residerende, filmcomponist Raf Keunen op piano. Keunen is een reizende ster in het land van de filmcomponisten. Na zijn succesvolle 'dreigende' score voor de al even succesvolle Belgische film ‘Rundskop’ van Michaël Roskam neemt de (inter)nationale belangstelling voor zijn werk alleen maar toe.

www.myspace.com/vinzbelgium
www.cinevox.be/nl/raf-keunen-een-componist-waar-muziek-in-zit

Terug naar top > klik hier

Voor het grondplan en uitleg bij de kunstwerken > Klik hier !

 
 
 

DATA:
vr 2 & za 3 maart 2012 vernissageweekend

Expo:
STEFAAN QUIX:
MASHED-UP


+ concerten
> vr 2 mrt
CHRISTINA VANTZOU
+ dj Carl Marx

> za 3 mrt:
VINZ feat. RAF KEUNEN
+ Zemog dj's

DEUREN:
19.00 u.

INKOM:
GRATIS!

De expo STEFAAN QUIX: MASHED-UP loopt verder op vr en za vanaf 19.00 u., tot en met zaterdag 21 april 2012 !